Реклама / Ads
2| 6513 |03.07.2017 НОВИНИ

Андрей Райчев: Скандалът с Боршош показа, че в България няма реални скандали

.
Андрей Райчев
Скандалът с НДК и съдбата на Мирослав Боршош „показва, че в страната няма реални скандали” и това се използва от Бойко Борисов, за да повиши международната си активност. Това заяви социологът Андрей Райчев.
 
По думите има разминаване между Лиляна Павлова и Мирослав Боршош.

На Балканите няма лидери. Не е роден човекът, който ще командва сърбите. Не е роден човекът, който ще командва македонците. На Балканите можеш да си авторитет – да си техен говорител пред Европа и на Европа пред тях, подчерта Райчев.

Райчев коментира и темата за новия изтребител. България трябва да вземе модерни западноевропейски самолети и изборът е между стари Ф-16 и нови „Грипен”. Изборът не е между американско и шведско, а между старо и ново. Няма разговор! Това посочи пред bTV социологът.

Според него атаките срещу подкрепения от президента Румен Радев експертен анализ в полза на „Грипен” са „от лоялност към САЩ. Според мен криворазбрано е това. НАТО не е такова място, където монополно да се продават американски оръжия”.
От „Сааб” отговориха на Бойко Ноев за „Грипен”Разглежданият от България модел няма да се спира от производство, подчерта вицепрезидентът на компанията

„Няма голяма сделка, за която да няма лобисти. България отдавна не е харчила такива пари. Президентът е прав, трябва да се купят шведски самолети”, подчерта Райчев.

Според него противниците на държавния глава искат да го „опитомят”, „ да наберат височина” срещу него и да му покажат, че трябва да се съобразява с тях.

„Много се надявам да не се отиде към война на институциите. Това ще е най-голямата глупост, особено в навечерието на европредседателството”, коментира социологът.

Той отбеляза, че скандалът с НДК и съдбата на Мирослав Боршош „показва, че в страната няма реални скандали” и това се използва от Бойко Борисов, за да повиши международната си активност. „На Балканите няма лидери. Не е роден човекът, който ще командва сърбите. Не е роден човекът, който ще командва македонците. На Балканите можеш да си авторитет – да си техен говорител пред Европа и на Европа пред тях”, подчерта Райчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7658 |15.06.2017 Андрей Ковачев: Радев не може да надскочи комунистическата си закалка . 0| 5150 |14.06.2017 Андрей Ковачев: Oчакваме Сърбия да зачита правата на малцинствата . 0| 5986 |09.06.2017 Андрей Ковачев: Преговорите за Брекзит ще са по-сложни след изборите . 6| 6425 |19.05.2017 Андрей Райчев за нацистката снимка: Този човек е или фашист, или не знае какво прави

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads