Реклама / Ads
35| 11219 |10.01.2021 НОВИНИ

Андрей Райчев: Не се е случвало досега в България народът да иска едно, а да стане друго

.
Андрей Райчев
Никога досега не се е случвало в България народът да иска едно, а на изборите да стане друго: ”Имало е купуване на гласове, имало е манипулации, но България иска Костов - на ти Костов, иска Виденов - на ти Виденов, иска Симеон - на ти Симеон, иска Борисов - на ти Борисов”. Това заяви анализаторът Андрей Райчев.
 

Във връзка с предстоящите избори в България той каза пред БНР, че не трябва да се пипа избирателната система, защото според него тя работи добре и дава добри резултати.


Райчев коментира и събитията в САЩ: "САЩ нееднократно са организирали такива сцени в различни страни, но никой не можеше да допусне, че и при самите тях това ще се случи".


"Разбира се, че изненадата е във формата, чак толкова драстична - 5 трупа и нахлуване в парламента. Даже и в най-голямата криза в България не се стигна до нахлуване в Народното събрание, имаше счупване на вратата, но не и нахлуване", уточни той.


Според него САЩ е главният съюзник на България: "Това е страната, на която се държи нашата сигурност, защото НАТО е слаба форма на тяхното военно присъствие. Това е лидерът на свободния свят. Проблемите в САЩ са наши проблеми, със сигурност, за съжаление те са големи и сега започват".


По думите на анализатора демократите в САЩ смятат, че са победили с малко, но завинаги. Според него обаче не е възможно победа с малко да бъде завинаги:


"Представяте ли си какво е 70 милиона срещу 70 милиона - по толкова са гласувалите за Байдън и Тръмп - при това, те не се понасят. Става дума за омраза, която надвишава нашата поляризация БСП-СДС през 90-те години, а помните как държавата седеше на ръба на войната".


Той подчерта, че разцепена нация не може да бъде силна и добави, че разцеплението е по-много важни въпроси - расов и полов:


"Въобще не говорим за някаква повърхностна история - кой ще бъде президент. Става дума за гигантско фундаментално разцепване на най-силната и най-въоръжената нация в света. И нация, на която се държи редът в света сега, а тя пред очите ни изпитва тези гърчове".


Райчев посочи, че демократите "не разбират докъде е докарана Америка" и смятат, че са победили, а трябва веднага да вземат мерки за съединяване на нацията.

Във връзка с предстоящите избори в България анализаторът заяви, че не трябва да се пипа избирателната система, защото според него тя работи добре и дава добри резултати.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 61| 22293 |30.12.2020 Проф. Андрей Чорбанов: Гадатели обясняват как ваксините ще ни избавят от COVID, но не се допускат опоненти . 19| 4111 |23.12.2020 Райчев: Лешоядите по време на война не забогатяват от трупове . 11| 5726 |02.12.2020 Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината може да е много полезна, но ние още не знаем . 25| 6151 |27.11.2020 Проф. Андрей Чорбанов: Кризата не се управлява добре. Лятото беше времето за подготовка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads