Реклама / Ads
5| 11386 |16.05.2019 НОВИНИ

Андрей Райчев: Властта се страхува от хората, ГЕРБ бяга от прокобата ”корумпирани”

.
Източник: БГНЕС
„България е достигнала някаква точка, която не може повече така. Тази власт го осъзнава и всяка следваща трябва да го разбира“, коментира социологът Андрей Райчев. Според него властта я е страх от хората.
 

„Борисов взима много остър завой. Ако тези сметки ги отворят наистина (банкови сметки и офшорки на лица на висши публични длъжности) и се види, може да има и от неговите противници, но преди всичко ще бъдат от властта. Става ясно, че ако те не докажат, че това не е показно, а е реална борба, няма да ги изберат“. Това каза още Андрей Райчев пред БНР.

 

Социологът припомни, че „червените“ имат много лош опит с европейски избори. Повече от половината от електората им няма никакви чувства към Европа, а част от тях дори смятат за грешка това, че сме в ЕС, обясни той. По думите му това е и причината лидерът на социалистите да посочи друга цел като мотивация за участие в изборите, а не европейската проблематика.

 

Андрей Райчев смята, че който и да победи на тези избори, няма да е с много, но символично е важно. Той изброи и подалите оставки министри от ГЕРБ и добави: „Борисов явно иска ГЕРБ да излезе от тази прокоба – вие сте корумпираната партия, и полага сериозни усилия. … Без промяна няма да стане. Борисов, който е „политическо животно“ и има изключителен нюх за състоянието на народа, разбира това. Част от антуража му не го разбира и ще си плати“.

 

Социологът прогнозира, че при евентуални две загуби на ГЕРБ – на европейските и на местните избори, неизбежно ще има предсрочни парламентарни избори.

 

„Ако ДПС сега реши да събори Борисов, ще го направи много бързо“, изказа мнение Райчев и добави, че почетният председател Ахмед Доган се е отказал да го прави.

 

„Струва ми се, че ДПС след тези избори, ако играе успешно, ще бъде в друга позиция. Те все още стоят с „раната“ Местан. Местан им взе над 100 хил. гласа – това е една четвърт. Плюс това тогава, в момента не е така, Турция стоеше отзад. Ако Местан беше прескочил бариерата, те щяха да го изядат, но не прескочи. Въпросът е излекувано ли е ДПС – това ще го видим в цифрата. Ако е под 300 хиляди – не просто не е излекувано, а болестта се задълбочава. Между 300 и 350 хиляди е някаква норма, но не е цъфтящо здраве. Ако вдигнат над 350 хиляди, ще кажа, че са излекувани“, обясни той.

 

Според Райчев много хора ще използват възможността за преференциален вот и ще се опитат да пренаредят листите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5615 |17.04.2019 За Иванчева и имотите на властта в „Честно казано с Люба Кулезич“ . 4| 4393 |15.04.2019 Андрей Райчев: БСП е особено животно, има си характер и навици . 8| 7633 |12.04.2019 Андрей Райчев: Цветанов си мисли, че всичко е наред. Е, не е!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads