Реклама / Ads
13| 10248 |08.11.2013 НОВИНИ

Анелия Клисарова уволнила шефа на ЦРЧР Митко Шалев заради ниска квалификация

.
Източник: Булфото
Министърът на образованието Анелия Клисарова е освободила Митко Шалев от поста му директор на Центъра за развитие на човешките ресурси. Причината за уволняването му била липса на необходимото образование и професионална квалификация, поясни министърката. С уточнението тя отговори на въпроса на депутатката Валентина Богданова какви са били мотивите за освобождаването на директора на Центъра за развитие на човешките ресурси.
 

 

„Със заповед от 27 юни 2013 г. е прекратен трудовият договор на Митко Шалев като директор на Центъра за развитие на човешките ресурси. Поради факта, че центърът разпределя 17 милиона евро годишно, както и поради важността на секторните програми, по които тези средства се разпределят, е от изключително значение квалификацията на директора на центъра”, обясни министърът и добави: „Според изискванията за заемане на длъжността бяха въведени промени в длъжностната характеристика: образованието да бъде висше с образователна квалификационна степен „магистър”, придобита по специалност от област „Социални, стопански и правни науки”, професионално направление „Политически науки” или „Педагогически науки”, изискване за владеене на минимум два чужди езика, един от които официален в ЕС, минимум 5 години професионален опит, придобит в административна структура, свързана с образованието или 5 години опит в работата по проекти и програми, финансирани от ЕС. Промените бяха наложителни, тъй като в предишните изисквания липсваше владеене на чужди езици, работа по европейски фондове и изискване за степен магистър”. 

 

По думите й Митко Шалев притежавал висше образование специалност „Физическа култура” с квалификация „треньор по колоездене” – степен бакалавър. „Той е заемал длъжностите: инструктор, шлосер-монтьор, шофьор, чистач. На 11 януари 2010 г. е назначен за главен експерт в Министерство на образованието, младежта и науката. На 11 февруари 2010 г. е преназначен за директор на Центъра за развитие на човешките ресурси”, посочи още Клисарова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 5432 |06.11.2013 Министър Клисарова към студентите: Заповядайте, да ви чуем ! . 21| 5007 |05.11.2013 Клисарова се срещна със студентите . 11| 6084 |05.11.2013 „Раннобудните студенти” отказаха на Клисарова . 35| 6101 |01.11.2013 Министър Клисарова покани окупаторите на разговор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads