Реклама / Ads
0| 4705 |02.05.2007 НОВИНИ

Ангел Александров ще „пее” пред ВСС за скандала в Следствието

.
Шефът на Следствето Ангел Александров ще бъде привикан в прокуратурата да дава обяснение за скандала, който се развихри след негова заповед за уволнение на една от следователките по делото срещу Валентин Димитров и „Топлофикация”-София.
 
Съобщението направи днес главният прокурор Борис Велчев преди заседанието на ВСС. Той допълни, че Александров ще даде пълни обяснения за случилото се до края на деня, но не уточни каква ще е точно процедурата. Борис Велчев уточни още, че проверката, свързана по разследването на случая „Топлофикация", е възложена на Софийска градска прокуратура, единствената компетентна инстанция в този случай.
На въпрос на журналисти как би коментирал обвинението на бившия шеф на „Булгаргаз", че прокурорът от ВКП, изпратен в чужбина да провери сметките в чужди банки на бившия шеф на „Топлофикация" Валентин Димитров, е прикрил информация, главният прокурор отговори, че няма прокурор във ВКП, който да е прикривал данни по разследването.
Той потвърди, че наистина е изпратен прокурор в чужбина във връзка със съдебна поръчка по делото „Топлофикация" и същият прокурор се е върнал оттам с огромен по обем материал. Всъщност донесъл бил всичко, което му дали западните партньорски служби, а то не било малко.
Помолен да коментира кадровия скандал в следствието Велчев уточни, че не е негова работа да се занимава с конкретните въпроси в следствието, тъй като ако ВСС реши, той може да се заеме с всеки кадрови въпрос.
Главният прокурор допълни, че при проверката СГП трябва да изясни нещата, изнесени в медиите, дали отговарят на истината и до каква степен.
Велчев информира, че засега ВСС е сезиран само за едно дисциплинарно производство на следователката Шарланджиева, обвинна от шефът на Националното следствие, че води разследванеот в грешна посока и изнася поверителна информация. „ФН”
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5325 |03.05.2007 Заради отказани 170 млн. лв. на резерва пуснали Ангел Александров срещу Румен Овчаров . 0| 5615 |07.05.2007 Отстранени следователки и уволнена зам.-министърка на разпит в прокуратурата заради скандала Овчаров . 0| 6840 |08.05.2007 Кристиян Вигенин: Уплашиха се от БСП и скроиха скандала с Овчаров . 0| 5442 |10.05.2007 За безобразията в следствието властта и ЕК са били сигнализирани още от 2004 г., знаело се дори за б

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads