Реклама / Ads
8| 6674 |24.01.2013 НОВИНИ

Ангел Джамбазки: Да плащаме на топлофикация без посредници!

.
Безумни сметки за парно от над 500 лева са хвърлили в ужас 102 семейства в блок в "Младост 3"
 
Грешката е в безсмисления посредник. Самата система е неработеща. Тя кара хората да се дебнат едни други. Така Ангел Джамбазки коментира призива на ВМРО за премахване на топлинния счетоводител като посредник между клиенти и топлофикация. “Това трябва да си ги прави самата топлофикация. Защо трябва да има посредник, който пък да има подизпълнители?”, запита той в сутрешния блок на bTV и си отговори сам: “За да прибира някой пари”.

Идеята е всеки човек да плаща толкова, колкото ползва, и да може да преценява от колко топло има нужда. Така хората ще могат да си планират и бюджета.

Напълно измислени сметки за парно хвърлиха в ужас 102 семейства в блок 348 в столичния квартал „Младост 3”, дава конкретен пример за немарливата работа на топлинните счетоводители "Телеграф".

Заради произволното им съставяне един съсед получил фактура за декември за 507 лева, а друг със същата консумация – 72 лева. Сагата започва през май месец, когато старите абонатни станции в блока биват подменени с нови. Тогава ни казаха, че модерните устройства са с 30% по-икономични. „На тях имаше и стикер, че са купени с пари от ЕС, затова всички се зарадвахме, че ще имаме по-ниски сметки”, каза Иван Иванов, домоуправител на 14-етажната жилищна сграда в столицата. Нищо подобно обаче не се случило.

Освен това, според Джамбазки, топлофикациите трябва да работят за изнасянето на инфраструктурата в общите части. “Този, който произвежда, трябва да си гони този, който не плаща”, посочи той и добави, че не е задължение на хората да се дебнат и клеветят.

Джамбазки обясни, че ако ги няма измамите, неуредиците и посредниците, централната парно излиза най-изгодно. Предложенията за промените ще бъдат внесени днес в Столичния общински съвет. От ВМРО искат и фиксирана сума за услугата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5610 |16.01.2013 ГЕРБ: Ще плащаме повече при по-кратко майчинство . 27| 6912 |12.01.2013 Аню Ангелов: Проверяваме случай с шизофреник в армията . 10| 5874 |08.01.2013 Ангел Семерджиев: Всичко около апартамента в Несебър е проверимо . 24| 5770 |19.12.2012 13 805 000 лв. плащаме за референдума

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads