Реклама / Ads
12| 7533 |13.10.2020 НОВИНИ

Д-р Ангел Кунчев: Моля медиите - изместете фокуса. Хората се умориха

.
д-р Ангел Кунчев
Моля медиите - изместете фокуса. Пренаситихме се от тази информация. Всичко е казано вече. Хората са уморени, да не говорим за здравната система. Нито ще измрем, нито пък ”няма нищо”. Явно е, че ще живеем с тази пандемия още вероятно може би година, докато дойде ваксина, която да се окаже ефикасна и да се спре разпространението.
 

Това заяви пред bTV доц.д-р Ангел Кунчев, част от Националния оперативен щаб и държавен главен здравен инспектор.

 

Той обясни, че у нас ръстът през последните две седмици наистина е рязък, но същевременно успокои - цифрите са подобни в цяла Европа, с изключение на две страни.

 

"Явно сме в началото на очакваната есенно-зимна вълна на нарастване на заболяването. В това няма нищо неочаквано. Целта е здравната система да не се натовари и да няма човек, който да не получи очакваната лекарска помощ", обясни още д-р Кунчев.

 

По думите му към момента страната ни разполага с общо 8000 легла, като 1200 от тях са заети.

 

"На този етап, дори при три пъти по-голяма заболеваемост, системата ще издържи. Ако това продължи, нещата ще станат лоши", прогнозира Кунчев.

 

Мерки от рода на блокиране на градове и населени места няма да има, увери главният държавен здравен инспектор. Той обясни, че се предвижда въвеждането на мерките да става локално и таргетирано. Иначе казано - намеса там, където има проблем.

 

“Мислим всичко, което е на разположение и което правят другите страни. Вирусът няма работно време. Имаме всички мерки предвид. Посочили сме 15 възможни мерки”, посочи Кунчев, но отказа да отговори директно предвижда ли се затваряне на заведения и дискотеки.

 

Ако има лица, които са били контактни на заразен, съветът е те да изчакат няколко дни, преди да си направят PCR тест, обясни още Кунчев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 6113 |12.10.2020 Проф. Асен Балтов за маските на закрито: Дяволът чете евангелието както си иска . 37| 5895 |09.10.2020 Ангел Джамбазки: Резолюцията на ЕП е политически автогол за инициаторите на документа . 16| 4456 |07.10.2020 Кунчев: При нарастване на Covid може да се въведат допълнителни мерки . 18| 4703 |30.09.2020 Доц. Ангел Кунчев: Няма да бъдат затваряни всички училища

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads