Реклама / Ads
0| 4402 |15.01.2019 НОВИНИ

Ангел Кунчев: Пикът на грипа се очаква следващата или по-следващата седмица

.
Ангел Кунчев
При грипа нещата са динамични. Променят се в рамките на часове. Предепидемични области ще обявяват епидемия. Няма да достигнем тази седмица до пик на заболяването. Краят на януари ще е вероятният пик. Това каза Ангел Кунчев, главен здравен инспектор по БТВ.
 

Не всички области са в епидемия в един момент. При грипа това е характерно. Тя прави висок връх, но същото така спада заболяваемостта. Самото име грип показва, че  бързо се разболяваме. Най-голямата грешка е подценяването при грипа. Хората ходят на работа и заразяват колегите си. Много често в детската градина колегите влизат в разправии с родителите. Трябва да се намери разрешение. Не е добре да вкараш болно дете в градина или ясла.  

 

Предаването на грипа е толкова бързо, че няма нещо, което да спре епидемията.  Антибиотикът не помага на вирусната инфекция. Той не атакува вируса. Лекарят може да прецени кога на вирусната инфекция се е насложила бактериална. Но за „добър ден“ да пиеш антибиотик, това не почива на никакви медицински доказателства. В момента боледуват десетки хиляди. Добре трениран млад организъм може да се справи с грипа до седмица. Ако тези симптоми се задържат повече, имаме нужда от лекар. Не е невъзможно смъртни случаи от грип. Между 160-180 са пневмониите в Пловдив като усложнения на седмица. Не трябва излишно да се плашат хората, но не трябва и да се подценява. Пикът е следващата и или по-следващата седмица.

 

Областите Шуменска, Силистренска, Старозагорска и Бургаска са в грипна епидемия. От днес там се прекратяват детските и женските консултации, свижданията в болниците и имунизациите.  В Бургаска област учениците излизат в грипна ваканция от днес, а в Старозагорска и в Шуменска - учебните занятия се прекратяват от утре до петък включително. В Силистренска област засега няма обявена грипна ваканция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5163 |07.01.2019 Д-р Денислава Ангелова: Иван Ласкин бе пряк, директен и истински . 9| 5016 |06.01.2019 Ангел Найденов: Ф-16 е най-добър за България . 2| 4357 |05.01.2019 Ангел Кунчев: Вирусите обичат студа, до три седмици чакаме епидемия . 2| 4344 |31.12.2018 Ангела Меркел: Германия трябва да има по-голяма отговорност и да отстоява убежденията си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads