Реклама / Ads
24| 4970 |21.06.2013 НОВИНИ

Ангел Найденов: Трябва ни още малко време и доверие

.
Източник: Булфото
Заседанието на КСНС при президента ни показа, че трябва да намерим начин да преодолеем кризата и институциите да продължата да работата.
 

Вчерашният ден започна със скандал. Аз не приемам това, което се случи, но не очаквайте хората, които бяхме там да се изявяваме като бодигардове на президента. Това каза министърът на отбраната Ангел Найденов в сутрешния блок на БТВ. Президентът също е длъжен да дава отговори. Росен Плевнелиев е достатъчно самостоятелен, за да прецени кога да даде тези отговори, каза още той. Вчера не разбрахме позицията на президента. Нямаше анализ на политическата ситуация в страната. Моят анализ е, че ГЕРБ се държат провокативно още от нощта на изборите.

Те никога не са се съобразявали с принципите на парламентаризма. Тяхното държание предизвиква анархия и цели граждански война. ГЕРБ блокират работата на институциите. Те напуснаха парламента още през първата седмица и настояват за предсрочни избори, което няма да реши проблемите в този момент. Нови избори няма да решат проблемите в социалната и икономическата сфера. БСП е твърдо против предсрочни парламентарни избори, категоричен беше Найденоя.

Той коментира и скандалното назначение на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Ние допуснахме тежка политическа грешка с избора на Делян Пеевски. Това е грешка, която отключи протестите. Ние от БСП разбираме, че трябва да има нов морал и прозрачност във взимането на решенията. Ние разбираме гнева на хората. Точно поради тази причина се извинихме, признахме си греха и веднага поехме отговорност, обясни военният министър.

Найденов говори и за вчерашния пленум на БСП, на който Сергей Станишев получи вот на доверие и остана председател на левицата. Оставката не винаги означава, че си поел политическа отговорност. Разбирането, че правителството трябва да работи и да реализира социалните мерки, доведе до това, че на вчерашния пленум никой не е поискал оставки на министри. Една оставка на Сергей Станишев допълнително ще дестабилизира положението.

В момента няма нужда да предизвикваме такава агония, категоричен беше Найденов. Найденов разкри, че правителството ще отговори на протестиращите с много работа. Трябва да покажем нов морал и да докажем, че може да се справим с тежките проблеми. Само по този начин ще покажем на хората, че една грешка може да бъде поправена.

Трябва ни още малко време и доверие, обясни Найденов. Виждат се много пластове на този протест. Дори Георги Кадиев беше там и това е негово право. Виждат се и много симптоматични лица на новото дясно, които търсят начин да се реализират в политическия живот. Голяма част от хората протестират напълно заслужено и аз не оспорвам правото им на това, каза още военният министър. Не сме в коалиция с ДПС и "Атака". На мен никой не ми е назначавал заместник-министрите, завърши Найденов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 4856 |21.06.2013 Вигенин: Трябва да възстановим образа на това правителство . 31| 6537 |20.06.2013 А. Найденов: Няма искания за оставки . 34| 5653 |19.06.2013 Румен Петков: Пеевски сам трябва да разреши казуса . 16| 5709 |19.06.2013 Петьо Блъсков: Трябва нова конституция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads