Реклама / Ads
16| 5220 |19.09.2010 НОВИНИ

А. Ангелов: България трябва да възроди оръжейната си индустрия

.
ген. А. Ангелов
МО работи прозрачно, конфликти няма; близо е консенсусът за Стратегията за национална сигурност; сливането на разузнаването не трябва да се извършва механично, съобщи министърът на отбраната.
 

Близо сме до консенсус за Стратегията за национална сигурност, както от страна изпълнителната власт, така и от политическите сили. България трябва да има силна отбрана, в рамките на онова, което може да си позволи и което е задачата на Бялата книга, обяви по БНР министърът на отбраната ген. Аню Ангелов.

Най-голямо достойнство на стратегията е, че има връзка между различните секторни политики, за да се противодейства на рисковете и заплахите, обясни генералът и добави, че, по време на обсъждането й били направени забележки, които ще бъдат допълнени и разгледани и след тяхното отчитане документът ще влезе за одобрение в НС.

По темата за екстрадирането на наши цигани от Франция Ангелов сподели мнение като гражданин, че този въпрос трябва да се разглежда от гледна точка на правото на ЕС. Като член на ЕС България също има право да извършва действия като тези на Франция, защото свободното преминаване, не означава пребиваване, без спазване на изискванията на съответната страна. България също би имала подобни проблеми като страна-граница на ЕС. Бедността е много сериозен риск за обществото, констатира министърът.

Страната ни трябва да възроди оръжейната си индустрия, подчерта Ангелов и изрази съжаление, че приватизирането на предприятия не може да създаде такъв субект на отбранителната индустрия, какъвто има например в Полша.  Той подкрепял инициативата на министър Трайков отделни сегменти на тази индустрия да бъдат в полза на БА.

Сливането на разузнаването не трябва да се извършва механично, а в рамките на общата разузнавателна общност, каза още генералът. За назначаването на началник на служба „Военна информация" Ангелов каза, че нямало противоречия. Била предложена кандидатура, за която още нямало отговор.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6387 |19.09.2010 Кр. Каракачанов: Грамотен човек не може да говори за македонска нация в България . 8| 5473 |16.09.2010 Б. Борисов: В Шенген България може да влезе и сама, без Румъния . 2| 5265 |14.09.2010 Младенов: ЕС трябва да е по-активна на глобалната сцена . 9| 5131 |14.09.2010 Свинският грип се завръща в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads