Реклама / Ads
3| 4818 |18.11.2010 НОВИНИ

Ангелов готов да променя реформата, ако няма съгласие

.
Аню Ангелов
Военният министър Аню Ангелов обяви, че е готов да промени плановете за реформа, ако липсва съгласие.
 

Днес министър Ангелов присъства на честването празника на Сухопътните войски. В аванс той успокои  военнослужещите, че е готов на отстъпки от планираните промени в армията, в която традиционно има остра съпротива към каквито и да било съкращения.

"Ако има дори липса на съгласие, ние сме готови да променяме този план - той е отворен. Ако почувстваме, че има известно недоволство, също трябва да помислим къде са корените му, защо има такова недоволство, кой не разбира това, което ние правим", заяви Аню Ангелов.

Той успокои празнуващите военнослужещи в театър "Българска армия", че ръководството на Министерството на отбраната ще бъде в "непосредствен контакт" с тях. Освен това ги предупреди, че предстоят трудни дни за Сухопътните войски.

"Предстои реорганизация и преструктуриране. Единствено и само с вашия труд може да бъде постигнато всичко, което сме набелязали в този план", посочи министърът.

Припомняме, че парламентът вече одобри визията на Ангелов за развитието на въоръжените сили, описана в Бяла книга. Според нея до края на 2014 година ще бъдат съкратени 5700 военнослужещи и около 1300 цивилни, около 15% не засягат реални служители, а незаети щатни бройки. Предвижда се и мащабна реорганизация на армията – закриване на поделения, преструктуриране и други. До края на годината се предвижда МО да изготви и поредния план за развитие на армията.

До момента заявените от ГЕРБ реформи в ключови сфери като здравеопазване, образование, социална политика преминаха през поредица от метаморфози. Правителството демонстрира, че е склонно да се съобразява с несъгласните и да променя плановете си по тяхно желание. За реформата в социалната сфера, например, се стигна до съгласие на практика да започне след края на мандата на правителството.

Обявената от Аню Ангелов визия за реформа също включва и началото на мандата на следващото правителство.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 5684 |17.11.2010 Ангелов и Първанов в свещена война за разузнаването . 9| 5082 |11.11.2010 ДИКСИ готова с експертизата за Дянков, на ход е прокуратурата . 11| 5145 |28.10.2010 БАН бойкотира реформата, иска министерски оставки . 6| 5983 |28.10.2010 Ангелов "чукна" среща на Първанов в Лисабон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads