Реклама / Ads
7| 5876 |26.10.2011 НОВИНИ

Ангелов готви 20% съкращения в МО

.
Аню Ангелов
Около 20-25 % от предвидените за освобождаване до края на 2014-а година военнослужещи в Българската армия ще бъдат съкратени към 1 юли 2012 г. Това съобщи министърът на отбраната Аню Ангелов след края на редовното заседание на Министерски съвет.
 


По думите му, тогава ще има нова структура в редица бойни поделения на Българската армия.


„Методика за допълнително материално стимулиране ще бъде разгледана днес на Съвет по отбрана и такова ще има през ноември в размер в зависимост от икономиите във Фонд „Работна заплата" тази година", обяви Ангелов.


Той посочи, че министерството на отбраната и Българската армия единствени не са получавали бонуси и допълни:„за тези две години и половина е дошло време да получим своето, като резултат от нашата дейност".


Плановете на министерството с оглед намаления бюджет за догодина ще претърпят промяна, но само по отношение на срокове, а не на идеи и на принципи, категоричен е Аню Ангелов.


Той обясни, че ще бъде подготвен инвестиционният проект за купуване на многоцелеви изтребители, който вероятно ще бъде представен в началото на следващата година.


„При липса на капитал за 2012-а година, когато трябва да стартира цялата процедура, нямам право да откривам такава", обясни министърът.


Той каза, че ако беше спазено решението на Народното събрание 1.5 % от БВП да отиват за отбрана, министерството е трябвало да получи 200 млн. лева повече. Според проектобюджета парите за Министерството на отбраната ще бъдат с 10 млн. лева по-малко за догодина.


„По отношение на тези 10 млн. лева можем да се справим, не е някакъв проблем", смята военният министър.

Той каза, че предстои доста солидна редукция на личния състав на Българската армия през 2012 година и това ще даде възможност да се маневрира.


До края на годината министърът ще представи на Министерски съвет предложение какво да бъде по-нататъшното участие на въоръжените сили в Афганистан.


„Използвайки НАТО като гарант на нашата сигурност, ние трябва да даваме своя принос", коментира той в отговор на въпрос до кога България ще изпраща свои мисии в Афганистан.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6048 |08.10.2011 Готвим се за нов пик на кризата . 17| 5411 |14.09.2011 Външно готви списък с 37 нови посланици . 51| 7332 |10.08.2011 Трактора готви гангстерска война преди изборите . 25| 5671 |13.07.2011 Гергов се готви за президент; никога не бил свинар!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads