Реклама / Ads
21| 10646 |05.03.2015 НОВИНИ

Сл. Ангелов: Говори се, че Писанчев и Лазаров са на Кой

.
Разследващият журналист Слави Ангелов Източник: Булфото
Оставката на вътрешния министър Веселин Вучков е едновременно изненадваща и добре обмислена. Бих упрекнал вътрешния министър единствено за това, че моментът не беше подходящ и се получи смешна ситуация.
 
Това каза разследващият журналист Слави Ангелов в сутрешния блок на БНТ. Тази демонстрация беше малко излишна, но смятам, че той постъпи абсолютно правилно, смята Ангелов.

Има проблем в кадровата политика на МВР. Случват се неща, които няма как да бъдат обяснени. Не знам как управляващите ще обяснят на избирателите си това, което се случва от сектор Сигурност, защото упорито се говори, че Писанчев и Лазаров са назначения на "КОЙ", добави Ангелов.

В МВР от години се случва едно и също нещо – назначават се хора с много нисък праг на интелигентност и професионални умения, за да могат да бъдат лесно манипулирани, а хора с висок професионализъм остават извън системата, заяви журналистът.

Очевидно е, че оставката засегна егото на премиера и реакцията му е обяснима, каза Ангелов. Той бе категоричен, че никой не "държи" премиера. Като проследих действията през вчерашния ден, смятам че Веселин Вучков е бил побутнат от някого, за да се случат тези резки движения, каза още Слави Ангелов.

Политическият проблем е сериозен, заяви политологът Даниел Смилов. Липсват обяснения как стана така, че премиерът промени рязко позицията си за реформата си за този сектор. Има отклоняване от политическата логика – твърдял си едно нещо, а после твърдиш обратното с не достатъчно добри аргументи, посочи Смилов.

По думите на Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията премиерът е поставен под натиск. Зад него има една сложна конюнктура. Коалиционните партньори на ГЕРБ като че ли са смяната на шефовете на ДАНС, МВР и ДАТО. За мен изненада беше, че и Цветан Цветанов се обяви против оставката на Веселин Вучков, коментира Безлов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 11230 |04.03.2015 Фрог научи: Вучков напуснал заради Писанчев . 19| 6055 |28.02.2015 Симеонов: Който гледа порно, за порно говори . 30| 5309 |27.02.2015 Мая Манолова иска обнародване на дилърските договори за дълга . 3| 4970 |26.02.2015 Миков: Не съм говорил с Първанов, но съм отворен за диалог

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads