Реклама / Ads
18| 5918 |08.02.2011 НОВИНИ

А. Ангелов: Мечтая за президент, който защитава националния интерес

.
А. Ангелов
С Първанов не сме поставени за президент и министър, за да се обичаме; военните аташета с досиета ще бъдат отзовани, каза министърът на отбраната.
 

Военните аташета с досиета ще бъдат отзовани до края на месеца, обяви по НТВ министърът на отбраната Аню Ангелов, който изрази принципна позиция по въпроса. Когато се постъпва с хората по един и същи начин, е по-добре за хората. Ставало дума за военните аташета в САЩ и Украйна. На тяхно място от Съвета по отбрана са определени двама бригадни генерали - Динчо Карамунчев в Украйна и бригаден генерал Стефан Янев в САЩ. Те и двамата били проверени, нямали досиета. Министърът чувствал морално задължение към офицер Карамунчев и искал да му даде възможност да завърши службата си както трябва, а не да бъде освободен от армията.

С президента няма какво да изчистваме; той не прие моите предложения тогава, но нямаме спънки. Ние не сме президент и министър, за да се обичаме, каза Ангелов, който каза, че е изразил ясна позиция, а дали такава е била и насрещната, остава на хората около президента. Ангелов не мечтаел президентските избори да наближат, но мечтаел на този пост да има човек, който да защитава националния интерес.

Няма държава, в която да се каже, че няма корупция, добави Ангелов по отношение на договорите за доставките и военните имоти. Цените им не се определят от мен или от някого в МО, уточни той.

В ТЕРЕМ стоят без работа, защото няма поръчки за тях
. Варшавският договор го няма, търсим всякакви възможности, пренасочваме поръчки от други заводи към ТЕРЕМ, но не можем да запълним капацитета му и трябва да решим какво ще правим с него - или приватизация, или търсене на възможности за съвместно производство, каза министърът.

МО ще има нов устройствен правилник, предстои намаление на състава с около 25% от 1-ви юли; намаляват се и щабовете на бригади; отгоре надолу ще тече преструктурирането; реалните реорганизации предстоят през следващата. 230-250 души ще отпаднат директно от МО, от щабовете - към 30%. Това ще става поетапно, уточни министърът.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5528 |26.01.2011 Н. Кокинов: Който го е страх от мечки, не ходи на лов в гората . 12| 5103 |03.01.2011 А. Ангелов: Първанов не е военен стратег . 5| 4976 |15.12.2010 А. Ангелов: С Първанов имаме фундаментални различия за армията . 16| 12502 |11.12.2010 Жив съм! Който вярва, не вярва – да ме види в неделя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads