Реклама / Ads
32| 5686 |17.11.2010 НОВИНИ

Ангелов и Първанов в свещена война за разузнаването

.
Аню Ангелов
Аню Ангелов: Президентът иска да назначи свой човек за директор на „Военна информация", за да черпи данни, когато напусне "Дондуков" 2. Първанов: Министърът на отбраната другаде да си изразява политическите позиции!
 

За поста зам.-командващ на съвместното оперативно командване кабинетът предлага комодор Валентин Гагашев, който преди това бе номинацията на правителството за нов шеф на военното разузнаване, но Първанов така и не го одобри.

След правителственото заседание военният министър Аню Ангелов категорично отрече да е отстъпил пред исканията на държавния глава Първанов.

Той обясни, че Гагашев е назначен на новата длъжност, защото е изтекъл максималният срок, в който един бивш военен може да изчаква своето преназначение.

Не можех да го държа за заложник на бездействието и нежеланието на президентската институция да вземе решение по предложението на МС, каза още Ангелов.

Друг мотив да отмени предложението Гагашев да оглави военното разузнаване е, че с обявяването на президентското „АБВ" Аню Ангелов вижда по-далечна цел на държавния глава - негов човек да оглави „Военна информация."

След като президентът Първанов стане само г-н Първанов, този човек, който той е избрал, ще има в ръцете си информация, която ще може да предава на човека, към който е лоялен, посочи още военният министър.

Попитан как ще се реши конфликта между него и държавния глава Ангелов заяви: „Като държавният интерес надделее над личното его или като има друг президент."

Военният министър бе категоричен, че един от зам.-директорите на служба „Военна информация" ще я оглави. Това обаче няма да е зам.-директорът, посочен като подходящ от Първанов, заяви Ангелов.

По-късно президентът Георги Първанов октаза да коментира политически изявления. "Ако министърът на отбраната има своите политически позиции, на друго място да ги изразява“, каза Първанов и призова  „да свалим всякакви политически закачки“.

Той обаче оцени като разумно предложението на правителството комодор Валентин Гагашев да бъде назначен на длъжността заместник-командващ на Съвместното оперативно командване.

"Това беше първоначалното предложение на министъра още отпреди 5-6 месеца, когато формирахме целия нов ръководен състав на въоръжените сили. Затова при съгласуването, което този път съществуваше в последните 5-6 дни, аз без колебание подкрепих тази кандидатура", заяви още държавният глава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6277 |15.11.2010 Първанов изпрати турския посланик със "Стара планина" . 87| 7867 |15.11.2010 Б. Борисов: Костов на моменти заприличва на Първанов . 2| 4591 |11.11.2010 Сидеров: Първанов извършва политическо бракониерство . 11| 5117 |11.11.2010 Е. Йорданов: Първанов да си гледа ловните пушки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads