Реклама / Ads
11| 5916 |14.11.2011 НОВИНИ

А. Ангелов: Президентът Първанов въобще не ме вика за информация от армията!

.
А. Ангелов
МО охранява своите складове както трябва, но този в Севлиево бил бивш военен склад, сега принадлежал на частна фирма и собственикът носел отговорност къде и какво съхранява там.
 

Трябва да се изчакат 24 часа от последната детонация, но МО не извършва разследваща дейност, органите на МВР и кризисният щаб следят обстановката, обяви по БТВ министърът на отбраната А. Ангелов по повод взривовете в края на седмицата край Севлиево. Това са бивши военни складове, но закупени от частна фирма, на която е разрешено да складира взривни вещества. Складът бил направен по всички правила и на 26 септември там минала последна инспекция. Благодарение на самото съхранение на боеприпасите имало взривове само на едно място. На място първо ще се влезе с робот, обясни Ангелов.

Сега била дадена заявка за робот за проверка още преди да се случи инцидент, за да се проверява състоянието на боеприпасите, добави министърът.

Челопечене не е бивш военен склад, бил е военно предприятие, там боеприпасите са били съвършено негодни, а тук ги реновират, правят ги годни за употреба и ги продават, обясни още Ангелов. Но увери, че върху вноса и износа имало много строг контрол.

Единствено мога да изключа като причини пожар, незагасен фас, каза министърът. В склад за боеприпаси нямало и електричество.

МО охранява своите складове както трябва, но няма 100%-ови гаранции от такива инциденти; това са бивши военни складове, този е освободен през 1999 г., каза Ангелов, който не бил оптимист за разкриването на причината.

С настоящия президент Г. Първанов имаме абсолютни различия по отношение на развитието на въоръжените сили. Той не ме вика въобще да му давам информация за това, което става в армията. С настоящия имаме прекрасни контакти; ще му свеждам всичко, което трябва да знае и няма да се саботираме, каза още Ангелов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 4956 |11.11.2011 Г. Първанов: Да не дава господ да се наложи правителство на националното спасение! . 16| 5588 |11.11.2011 Първанов щял да даде шанс отново да се гласува за него . 14| 6879 |11.11.2011 Президентът опроверга А. Гълъбов,че няма да се върне в БСП . 14| 5758 |11.11.2011 А.Ангелов: Първанов нямаше по-голям достъп до секретна информация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads