Реклама / Ads
6| 4792 |03.12.2010 НОВИНИ

А. Ангелов: Не съм длъжен да съгласувам с президента

.
А. Ангелов
назначението на и. д. директор на служба „Военна информация"Веселин Иванов.
 

Методично и спокойно работим за модернизацията на Българската армия, обяви по НТВ ген А. Ангелов, министър на отбраната, който заяви, че е оптимист.

Ще изпълнява длъжността този, който съм назначил - това е цивилен служител
, каза министърът по повод назначения и. д. директор на служба „Военна информация"Веселин Иванов. Ангелов предложил двама достойни генерали, но те не били одобрени, а това било унижение за тях. От страна на министерството нямало инат. Аз казах на президента, че не съм го съгласувал предварително, но трябва да решим проблема. По закон аз не съм длъжен да го съгласувам с него, добави министърът. По темата дали президентът е искал начело на службата да сложи свой човек, когото да ползва за проекта АБВ, Ангелов коментира, че няма конспиративно мислене и не знае дали това е така.

МО е на първа линия от всички министерства в борбата с корупцията,
съществува открита прозрачност в продажбата на имоти. От два дни имотите, обявени за продажба, са качени на сайта на министерството, но списъкът е съставен още от Николай Младенов, уточни Ангелов и каза, че има съмнения, че някои търгуват с информация, но няма доказателства. Ще завършим със 100 милиона лева задължения, а миналата година бяха 400 милиона, каза Ангелов, според когото МО ще се справи с гласувания им бюджет за 2011 година.

Враца и Северозападна България отдавна са оставени на произвола на съдбата, това са най-бедните райони с най-голямо ниво на безработни, коментира министърът и каза, че за освободените военнослужещи ще има програми за адаптация. Освободените ще получат 20 месечни заплати без данъци - привилегии само на ДАНС и МВР.

За бръмбарите и камерите министър обяви, че такива няма. Камерите не са бръмбари. Имало достъп до камерите от един сървър, но от година той е прекратен.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5220 |19.09.2010 А. Ангелов: България трябва да възроди оръжейната си индустрия . 16| 5096 |24.08.2010 А. Ангелов: Не може президентът до безкрайност да отхвърля предложенията ми . 3| 5015 |28.07.2010 А. Ангелов: Освобождавам военнослужащи, но не самоцелно . 2| 4723 |05.07.2010 А. Ангелов: Не сме най-добрият вариант за ПРО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads