Реклама / Ads
7| 4843 |05.05.2011 НОВИНИ

А. Ангелов: Войната с тероризма не е свършила

.
Аню Ангелов
Няма конкретна опасност за България, но за съжаление никой не може да предвиди актовете на тероризъм. Затова ние трябва да бъдем бдителни. Трябва да има ротация не само на контингентите, но и на държавите, които участват в операциите.
 

Празникът на 6 май ще премине както всяка година – ще има парад, ще има и малък коктейл. Много малко държави показват големи паради, това са само Франция и Русия, каза министърът на отбраната А. Ангелов в ефира на Нова тв.
Със смъртта на Осама бид Ладен са отмъстени хилядите загинали хора в атентатите на Ал Кайда. Но това е само едната страна на въпроса. Войната с тероризма не е свършила. Няма конкретна опасност за България, но за съжаление никой не може да предвиди актовете на тероризъм. Затова ние трябва да бъдем бдителни, препоръча министърът. Най-вече да се обръща внимание на изоставени багажи, например. Трябва да се сигнализира на тел. 112 при съмнения от страна на гражданите.

Ал Кайда ще се стреми към отмъщение, има данни и за други терористични организации и от самите талибани, обобщи Ангелов.

Според министърът институциите обменят информация помежду си, за да предодвратят терористични актове. Нормите на народното право засягат САЩ и Пакистан, каза той и добави, че не можем да коментираме акцията на дспециалните сили на САЩ.

Ако се налага бихме изпратили военни в Авганистан, но не се налага, а ние и не сме готови с подготовката на батальона, който е с численост около 1000 души, сподели Ангелов. Винаги трябва да има ротация не само на контингентите, но и на държавите, които участват в операциите, посочи той.

Министърът каза, че на Пловдив никой не е обявявал война. Така той коментира действията на кмета на града, но препоръча да не ги свързват с работата на правителството.

В министерството на отбраната има много обществени поръчки, които са се провалили, защото има неизрядни фирми или фирми, които нямат потенциал да ги изпълняват и тогава поръчките се провалят, обясни министърът.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5005 |21.04.2011 Аню Ангелов: Лудите крави не са проблем на армията . 31| 4884 |15.04.2011 А. Ангелов: Нямам задължение да информирам Първанов . 15| 4727 |08.04.2011 Ангелов: Счетох за необходимо да не информирам Първанов . 5| 5632 |29.03.2011 А. Ангелов: Президентът не промени мисленето и коалиционната си култура

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads