Реклама / Ads
2| 5314 |20.06.2012 НОВИНИ

Англия изхвърли Украйна от Европейското, среща Италия

.
Украинците не опазиха Рууни...
Англия записа изключително важна победа с 1:0 над Украйна в последния си мач от Група "Д" на Евро 2012. Благодарение на успеха селекцията на Рой Ходжсън завърши на първо място в групата и по този начин избегна сблъсък с европейския шампион Испания на 1/4-финалите на турнира.
 
"Трите лъва" ще играят в тази фаза срещу Италия, като двубоят е в неделя, на 24 юни. Завърналият се след червен картон и наказание  Уейн Рууни донесе победата  на Англия в 48-ата минута на двубоя на "Донбас Арена". Нападателят на Манчестър Юнайтед вкара с глава на празна врата, възползвайки се от груба грешка на вратаря Андрий Пятов, който не успя да улови топката след центриране на Стивън Джерард от дясно. Домакините пък побесняха когато в 62-ата минута удар на Марко Девич, бе изчистен от Джон Тери, но повторенията показаха, че топката може би е преминала голлинията с пълния си обем. Изравняването можеше да промени хода на мача.


В състава на Англия се завърна нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни, който пропусна първите два мача заради наказание. Голмайсторът на  "червените дяволи" игра активно и често застрашаваше вратата на противника.

 

Голямата фигура в отбора на Украйна Андрий Шевченко, който има проблеми с контузия, започна като резерва. На пейката остана и Воронин.

Само три минути след началото на второто полувреме Рууни изведе Англия напред. Нападателят на Манчестър Юнайтед вкара с глава на празна врата, възползвайки се от груба грешка на вратаря на домакините Андрий Пятов, който не успя да улови топката след центриране на Стивън Джерард от дясно. Няколко минути по-късно отново Джерард изведе Рууни по невероятен начин, но той се засуети и Ярмоленко успя да му отнеме със сетни сили.

До края двата отбора създадоха още няколко положения за гол, но нови попадения така и не паднаха. С по едно сериозно спасяване се отличиха и Пятов, и Харт. В последните секунди пък Виктор Касай подмина игра с ръка на Тери в наказателното поле. В крайна сметка Англия записа втора победа и по този начин завърши на първо място в крайното подреждане на Група "Д" със 7 точки - три повече от Франция. Това означава, че Англия ще срещне на 1/4-финал отборът на Италия. Двубоят е на 24 юни, неделя.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5420 |24.05.2012 ЕП няма да бойкотира Европейското по футбол в Украйна . 0| 5457 |27.04.2012 МВнР: Няма данни за пострадали българи в Украйна . 9| 6231 |19.03.2012 Санитарят, изхвърлил ембрионите: Грешка! Обърках пликовете! . 37| 5856 |19.11.2011 Изхвърлиха Димитър Стоянов от Атака

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads