Реклама / Ads
32| 6652 |24.09.2010 НОВИНИ

Англия в шок от решение на Божидар Димитров

.
„България възнамерява да даде гражданство на 500 000 души, които не са граждани на ЕС и по този начин ще им предостави пълни права да работят и живеят във Великобритания”, пише на страниците си "Дейли Мейл".
 

Министърът без портфейл Божидар Димитров заяви, че новите български граждани, които в момента населяват Украйна и Молдова, ще получат възможността да се завърнат и да живеят в България. Въпреки това, тези граждани вероятно ще създадат свой дом в една от останалите членки на ЕС, включително Великобритания. Само за изминалата година София е издала паспорти на близо 80 000 души, които твърдят, че предците им са от български произход. За момента Великобритания контролира живеещите на нейна територия граждани на България и Румъния, които се присъединиха към ЕС през 2007. Работещите тук обаче са не повече от 25 000 нискообразовани работници, които се занимават главно със селско стопанство и строителство. Тези контролиращи мерки, които правителството наложи, след като министрите подцениха броя на работещите тук източноевропейци, главно от Полша, ще бъдат в сила до 2011.



Според законите на ЕС обаче контролът ще може да бъде удължен само с още две години, т.е. до 2013. Тогава българите и румънците ще имат права, каквито притежават всички останали граждани на ЕС. Това значи, че след 3 години, 500 000 души може би ще дойдат да работят във Великобритания. Подобни процедури обаче текат не само в България, а и в Румъния и Унгария. Ако значителен брой граждани на ЕС решат да пристигнат във Великобритания, работата на торите и либерал-демократите, които обещаха да намалят броя на пристигащите имигранти, ще стане далеч по-тежка.

Когато Полша - една от бившите комунистически държави, се присъедини към ЕС през 2004, министрите предвиждаха, че във Великобритания ще пристигнат едва 13 000 души. В момента на Острова живеят и работят над 1 млн. поляци. Унгария наскоро обяви, че ще започне да издава паспорти на всички етнически малцинства, живеещи извън пределите на държавата, които имат историческа и кръвна връзка със страната. Наскоро имиграционният министър Деймиън Грийн заяви: "Новото правителство е решено да намали имиграцията на само десет хиляди души на година. Вече въведохме временни мерки срещу гражданите на страните, които не са в ЕС и въведохме владеенето на английски език като задължително условие при кандидатстване за виза".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 7607 |05.09.2010 Г. Лозанов: "Булсатком" може да бъдат наказани заради мача Англия - България . 9| 6440 |01.09.2010 Заради €120 000 2/3 от България без мача с Англия . 7| 5033 |26.08.2010 Т. Безлов: Спецсъдът е добро решение . 2| 4775 |27.06.2010 Германия унизи Англия с 4:1, не помогна и Мик Джагър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads