Реклама / Ads
1| 3892 |19.01.2017 НОВИНИ

Анита Мейзер иска да излезе от затвора

.
Анита Мейзер
Анита Мейзер иска да излезе от затвора. Мотивите, с които защитата ще иска миската да излезе на свобода до окончателното приключване на делото, са чистото й съдебно минало, съдействието й на разследващите и проявите на самокритичност.
 

Анита Мейзер, която беше осъдена ефективно за убийството на съпруга си Николай и за предлагане на подкуп на полицай, ще се опита да излезе от затвора. Нейният адвокат е внесъл искане за промяна на мярката й за неотклонение „задържане под стража”, което ще бъде разгледано от Варненския окръжен съд следващата седмица, съобщи "Дарик". В момента Мейзер се намира в затворническо общежитие в Сливен. Тя беше преместена там, след като на 22 декември се призна за виновна и на първа инстанция получи по 3 години затвор по двете обвинения.

 

Мотивите, с които защитата ще иска миската да излезе на свобода до окончателното приключване на делото, са чистото й съдебно минало, съдействието й на разследващите и проявите на самокритичност. Това обясни адвокатът й Олег Атанасов, който добави, че здравословното състояние на Мейзер е добро. Според него публичната известност на 52-годишната миска е причината тя да бъде осъдена и да се намира зад решетките.

 

Тиражираната теза, че Мейзер може да е убила мъжа си заради пари, е елементарна, смята Атанасов. „Човекът с парите в семейството е била Мейзер. Близките на Николай знаят, но не казват каква сума е имал той. Става въпрос за няколко хиляди долара”, коментира адвокатът. Появата в медиите на снимки от аутопсията на културиста Атанасов определи като „престъпление”. По думите му прокуратурата вече се е самосезирала и е започнала проверка за изтичането на кадрите. Заседанието на Варненския окръжен съд, на което ще бъде разгледано искането на Мейзер за по-лека мярка, е насрочено за 24 януари.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4005 |19.01.2017 Цацаров поиска да се отложи дебата за доклада от европейските прокурори . 0| 4177 |18.01.2017 Гражданско движение ”Боец” поиска оставката на Цацаров . 2| 4442 |17.01.2017 Янукович искал Русия да прати войски в Украйна . 0| 3943 |17.01.2017 Манолова иска да се приемат промените на Закона за задълженията и договорите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads