Реклама / Ads
22| 5028 |21.04.2011 НОВИНИ

Аню Ангелов: Лудите крави не са проблем на армията

.
Аню Ангелов
13 приоритетни инвестиционни проекта за около 2 млрд. лева включва инвестиционният план-програма на военното министерство до 2020 година.
 


Що се отнася до проблема с шапа в Странджа, не се предвижда евентуално участие на армията в отстрела на лудите крави там, заяви министър Аню Ангелов.

Според Ангелов, който ръководи едно от двете силови ведомства у нас, има достатъчно ловци, които "могат да се организират и да свършат тази работа, вместо снайперистите".

Преди 3 дни директорът на БАБХ Йордан Войнов каза, че в региона на Странджа обикалят 25 диви крави, за които се предполага, че имат шап. Тогава Войнов обяви, че му е обещано съдействие и в борбата с тях ще се включат и специализираните части на МВР. Във военното министерство също има специални сили – 68 – ма бригада в Пловдив, освен това една от основните задачи на армията е да защитава населението в мирно време.

Специалните сили са си специални сили, каза обаче военният министър днес, преди да обяви категорично, че не се предвижда участието им в решаването на проблема с кравите. "Има си достатъчно, мисля че 130 000 бяха ловците общо от български граждани и гражданки", категоричен е Аню Ангелов. Няма да участват и военни полицаи.

Преди около 2 години министър председателят Бойко Борисов заръча "военна полиция да участва в охраната на обществения ред специално за селскостопанските площи, да не се краде реколта и т. н". Това му беше припомнено от Аню Ангелов преди около 3 седмици, когато в спора да има или не закон за военна полиция, Ангелов изтъкна, че армията досега няма такова правомощие и не го изпълнява.

По думите на военния министър в този закон се въвежда това правомощие. В него ясно са разписани точно механизмите за взаимодействие на военна полиция с МВР. Такова обаче армията не предвижда с Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). А иначе законът за военна полиция, заради който вътрешния и военния министър влязоха в остър спор на заседанието на правителството на 2 март, вече е приет от водещата парламентарна комисия - тази по външна политика и отбрана.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 4898 |15.04.2011 А. Ангелов: Нямам задължение да информирам Първанов . 15| 4742 |08.04.2011 Ангелов: Счетох за необходимо да не информирам Първанов . 5| 5649 |29.03.2011 А. Ангелов: Президентът не промени мисленето и коалиционната си култура . 15| 6007 |26.03.2011 А. Ангелов: Сега имаме съюзници на всички граници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads