Реклама / Ads
29| 6859 |30.07.2013 НОВИНИ

Аню Ангелов съсипал и погребал армията

.
Политиката на бившия военен министър Аню Ангелов е довела Българската армия до невъзможност да изпълнява задълженията си. Това е становището на председателя на Българската офицерска легия "Раковски" майор Иван Милов, който е убеден, че връзката между армията и народа e умишлено прекъсната.
 

Според Милов, ако Министерството на отбраната не прекрати сега стария изпитан римски принцип, по който ръководи, „Разделяй и владей”, след известно време армията ни ще бъде погребана. От легията отново си задават въпроса "откъде се появи това неистово желание на тогавашните управляващи да унищожат военното поделение във Враца?”„Можем само да гадаем откъде е госпожа Цецка Цачева и защо беше запазено формированието в Плевен, а във Враца бе унищожено,” допълни офицерът.

„През тези четири години от управлението на Аню Ангелов единственото, което се случи, беше тяхното довеждане до почти до ниво на невъзможност на задълженията, които са по конституция и закон. Беше странна провежданата т.нар. реформа, която се заключи само до отнемане на социални права и уволнения на кадрови военнослужещи, и създаване на условия, в които военнослужещите само напуснаха състава на въоръжените сили”, заяви майор Милов. "От 60 дни насам, от встъпването на новото политическо ръководство, забелязваме желание и тенденция, политика, насочена от страна на Министерството на отбраната към военнослужещите п в положителна посока. Адмирираме спиране на съкращенията във въоръжените сили, ще гледаме изкъсо това нещо да не се промени и отново да се задълбае към съкращаване", коментира още председателят на легията майор Иван Милов.

Според офицера обаче, за да се подобри състоянието на армията трябва да се направят две основни неща. "Необходимо е да се направи цялостен преглед на моментното състояние, изработване на нов план за развитие на въоръжените сили, приет с консенсус от всички политически партии. Всички политически партии да не си въртят политиката по отношение на Министерство на отбраната следващите 10, дори 20 години", заяви майор Милов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6721 |09.06.2013 Петър Ангелов от ДПС дава в понеделник имунитета си . 37| 9361 |07.06.2013 Прокуратурата иска имунитета на Петър Ангелов от ДПС . 36| 9699 |23.03.2013 Стефан Гамизов: Икономическият министър е пионка на Евгени Ангелов . 0| 5078 |01.02.2013 Ангелов: Военните ще получат увеличенията си накуп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads