Реклама / Ads
1| 5500 |09.05.2012 НОВИНИ

Анонимните хакнака Туитър

.
Хакери, които твърдят, че са от движението "Анонимните", са атакували социалната мрежа Twitter късно в понеделник.
 

 

Те са получили достъп до над 55 хиляди акаунта, чиито потребителски имена и пароли са публикували по-късно в сайта Pastebin.

 

Това е първият път в историята на социалната мрежа, при който толкова много акаунти, сред които и такива, принадлежащи на знаменитости, биват атакувани от хакери.

От Twitter успокоиха потребителите, че са разбрали за атаката и че в момента взимат нужните мерки. Някои, обаче, коментират, че от социалната мрежа действат прекалено бавно. Те посочват, че е невъзможно 55 хиляди акаунта да бъдат хакнати и данните от тях публикувани в сайта Pastebin за толкова кратко време. Това трябва да е отнело дни, през които от Twitter не са подозирали нищо. 

От компанията твърдят, че по-голямата част от хакнатите акаунти всъщност са или дубликати или спам акаунти. Въпреки това, засегнатите потребители ще получат в най-скоро време предупреждение да сменят паролите си. За да проверите дали и вашият акаунт е сред засегнатите, трябва да влезете в сайта Pastebin и чрез комбинацията CTRL + F да проверите дали акаунтът ви присъства някъде в страниците му (за улеснение, напишете името на имейл адреса си).

Все още не се знае дали хакерите са добили някаква друга информация освен потребителските имена и паролите на потребителите. Някои твърдят, че целта на тази атака е била само да предупреди хората за това колко лесно могат да бъдат хакнати акаунтите им в социалните мрежи. Отделни медии дори посочиха, че Twitter не са взели дори елементарни мерки за защита на потребителите си като, например, опция, която да ни предупреждава ако сме избрали слаба парола по време на регистрация.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 8730 |17.02.2012 Заплаха: "Анонимните" спират нета в целия свят . 54| 10896 |13.02.2012 "Анонимните" се прицелиха в България . 19| 7045 |04.04.2011 Н. Младенов се гъбарка с Първанов в "Туитър"?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads