Реклама / Ads
60| 6129 |17.03.2010 НОВИНИ

Антикризисните мерки на правителството - вестникарска измислица?

.
Проектът за антикризисни мерки на правителството, публикуван в медиите е фалшив, заявиха от финансовото министерство. Опозицията на свой ред обвини Борисов, че продължава да управлява на принципа "проба-грешка".
 

„Документът”, който медиите цитират, не съществува и не е бил обсъждан. Това е опит да се създаде допълнително напрежение в условията на криза и да се провокират различни обществени слоеве, които са най-чувствителните от обществото. Хората на Борисов определиха публикуваните в медиите 28 антикризистни мерки като вестникарска измислица.

В момента в МФ се правят много сериозни анализи и прогнози, на базата на които ще бъдат предложени действителните антикризисни мерки. На този етап работната група по антикризисния пакет дискутира повече от 100 идеи. В процес на конкретизиране са и потенциалните фискални и икономически ефекти на всяко отделно предложение. Преди всичко, експертите анализират какъв би бил ефектът от приложението на всяка отделна мярка както върху доходите и жизнения стандарт на хората, така и върху изпълнението на бюджета.

До края на седмицата пакетът от мерки ще бъде представен на министър-председателя, след което ще бъде внесен за обсъждане в Съвета за тристранно сътрудничество, насрочен за понеделник. Проектът на документ ще бъде оповестен на широката общественост, едва след като бъде внимателно и коректно съгласуван със социалните партньори.
Осъзнаваме, че разпространението на тези „ужасяващи мерки” цели да настрои обществото срещу икономическата политика на правителство и да подкопае бъдещата работа и общите усилия на правителството, синдикатите и работодателите в тази посока.

Предстои по-важната дискусия - как да бъде подпомогнат реалният сектор, как да се стимулира производителността, как икономиката ни да се съживи и да доведе до повишаване на заетостта и доходите на хората.
Считаме също така, че в условия на криза, всички ние трябва да осъзнаем, че се налагат фискални ограничения за стабилизиране на бюджета, които макар и с временен характер ще доведат до търсения позитивен ефект.

Не така обаче смятат от опозицията. Депутатите от БСП са категорични, че премиерът продължава да действа некомпетентно и в комбина със Симеон Дянков се опитва да управлява на принципа "проба-грешка". Хората на Станишев са категорични, че такива мерки за излизане от кризата действително са приети от министерски съвет, но виждайки вълната от протести, които предизвикаха, са дали заден.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4736 |17.03.2010 Костов: Мерките са сурови, ще бъдат посрещнати лошо . 3| 6180 |16.03.2010 Мартенс хвали Борисов и правителството . 7| 5487 |07.03.2010 Мегаразместване на тайните служби планира правителството . 3| 4387 |11.02.2010 САЩ хвали правителството за операция „Октопод”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads