Реклама / Ads
3| 4821 |18.03.2011 НОВИНИ

Антимафиоти тарашaт имоти на дупнишкия кмет

.
Столични полицаи въоръжени с автомати нахлуха и обискираха вилите в курорта Паничище на кмета на Дупница Атанас Янев.
 

Операцията е ръководена от Софийска прокуратура с участието на ГДБОП и за нея местните обвинители не са уведомени. Униформените са претърсили бунгалата на Янев и са и иззели моторна шейна за над 10 000 евро, обявена за общонационално издирване преди година. Шейната била собственост на столичен бос.

Селището на кмета Атанас Янев е оградено с висока ограда и железни врати, заключено е и под денонощна охрана от двама въоръжени гардове. По всяка вероятност униформените са търсили друго, но са попаднали на открадната преди време шейна. Не съм издавал заповед за обиск, каза шефът на прокуратурата в Дупница Величка Шопова. От ОД на МВР - Кюстендил потвърдиха, че акцията е била ръководена от София. Кметът Атанас Янев вчера беше на работното си място и каза, че не е разпитван.

Той заяви: Вилното селище е собственост на фирмата, която прехвърлих на сина си Александър Янев - "Специалремонт". В двора има 17 шейни. Всеки си оставя шейната и не знам коя на кого е. Сега е дошло времето да изгоня абсолютно всички, които са си оставили шейните там. Не знам за каква шейна става въпрос и за какво претърсване и обиск. Имотът се охранява денонощно от двама пазачи. Влизали са, какво са правили, аз не знам.

Атанас Янев е обект на прокуратурата и ГДБОП отпреди 2 години, когато жандармеристи нахлуха в офисите на "Специалремонт" и иззеха документи и компютърни конфигурации на фирмата. Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу кмета Атанас Янев за присвояване на пари в особено големи размери по европейска програма "Леонардо да Винчи", по която е източил 35 878 евро при изпълнение на проект "Инициатива за развитие и гаранции за европейско бъдеще". Кметът плати за свободата си 10 000 лева парична гаранция. Янев е обвинен и по член 282, ал. 2 от Наказателния кодекс - във връзка със сигнал на общинските съветници Методи Стойнев и Милен Попов за сключване на неизгодна сделка за доставка на хранителни стоки за социалните звена на общината. Срещу него се водят още 4-5 разследвания за сключване на незаконни договори за охрана с дупнишки фирми.(Струма)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5018 |09.03.2011 РЗС внесе възражение за имотите на Цветанов . 4| 5141 |24.02.2011 Изслушването на Стефанов за имотите на Цветанов пред провал . 2| 4766 |16.02.2011 Антимафиоти разбиха група ощетила хазната с 200 хил. лв . 2| 5102 |15.02.2011 200 мастербокса цигари иззеха антимафиотите в Русе

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads