Реклама / Ads
20| 5092 |16.01.2014 НОВИНИ

Антон Кутев: Първанов тръгва по пътя на Борисов и Дончева и няма да успее

.
Източник: Булфото
Бойко Борисов също е бил член на БКП, Татяна Дончева също. Явно Първанов тръгва по същия път. Това заяви в ефира на БНТ народният представител от ПГ на КБ Антон Кутев. По думите му, когато един човек става депутат, то не е, защото е много умен или знае много, а защото десетки и стотици хиляди души са работили за него и всички, които са заемали постове в тази партия, са длъжници на БСП.
 

Той обясни, че многократно е казвал, че в средата на януари ще има тежък удар срещу БСП. "Смятах, че ще бъде персонален удар срещу Сергей Станишев или някой от нас. Оказва се, че след като някакви хора не са успели да съчинят персонален такъв удар, са направили един срещу партията", каза още той.  Кутев коментира, че това, което се случва, наистина ще отнеме гласове от БСП, но подчерта, че заедно няма да успеят да откраднат повече от половин депутат. "За БСП е проблем, защото ще загуби около 70 хил. гласа, а за тях е провал, защото няма да влязат", заяви депутатът. По думите му резултатът е, че няколко силни фигури от левицата ще бъдат политически трупове, което не е имало никакъв смисъл да се случва.

Той изрази мнение, че не е правилен целият интерес, който се отделя на Първанов и на проекта, който той прави. "Това, което се случва в момента с АБВ, е трети неуспешен опит. Той се опита да лансира това движение преди две години и беше тотален провал", припомни народният представител. По думите му Първанов е можел да проведе този вътрешнопартиен разговор, ако иска, на конгреса.

По повод обвиненията за малкия кръг от хора, взимащи решения в БСП, Кутев коментира, че кръгът на взимане на решение в БСП e не само Изпълнителното бюро и Националният съвет, а е доста по-широк, отколкото кръгът на взимане на решения при Първанов. "Тогава хората, взимащи решения, се брояха на пръстите на едната ръка, ако не и само на един пръст. Сега са доста повече", категоричен бе той. Депутатът изрази мнение, че грешката в изказванията на Първанов и Дончева е, че изключват факта, че партията е жив организъм, който работи по-силно от всички. "Нито аз, нито Станишев, още по-малко Първанов можем да променим партията. Тя е по-голяма от нас и ние можем да я реформираме в някакви проценти, по някакъв начин, но това винаги е дълъг и тежък процес, защото БСП е много консервативна", допълни той.

"Това, което трябва да направим всички ние като политици, е  да придвижим няколко важни неща - решаване на проблемите с монополите чрез законодателството; да се подпомогне селското стопанство, защото то има грешна посока, производство на евтина продукция, вместо на скъпа; да се намери формула за здравеопазването, защото там всичко е на ръба и почти няма пари, с които да се плаща", заяви депутатът. По думите му работата, която е свършена до момента,  е много. Той обясни, че са ясни приоритетите и кои са законопроектите, които трябва да се приемат. "Въпреки натиска приехме огромно количество закони, които бяха важни, сега ще приемем другите. Ние нашата работа ще си я свършим", категоричен бе Кутев. По думите му въпросът е, че всички се занимаваме не с важните проблеми, а дни наред обсъждахме в общественото пространство Волен Сидеров. "Ние имаме вина, че важните проблеми не са начело, но не само ние. За да може да се възстанови икономиката и да се справим с безработицата и другите важни проблеми трябва да се промени начинът на разговор. Не може през цялото време да оплескаме всичко, което се прави, просто защото не ни е удобно", каза още той.
Ние вече заклеймихме Сидеров, ГЕРБ да го направят сами, ако искат.

На въпрос, защо БСП не е приела декларацията на ГЕРБ за осъждане на поведението на Сидеров, Кутев отговори, че това е бил опит на ГЕРБ да прокарва "плоски" номера. Народният представител обясни, че БСП има своята позиция. "Винаги съм казвал, че аз не приемам това и ние няма как да подкрепим оставането на имунитета на Сидеров. Ние и моралната, и политическата оценка сме я дали", заяви той. По думите му сега излиза някой и казва, "Сега и вие, всички да го заклеймим". "Заклеймете си го вие, ние вече го направихме.  Аз съм го казал, Станишев го е казал, няколко човека го говорим това. Кой друг да го каже?", попита той. На въпрос дали Сидеров трябва да остане председател на поверената му комисия, Кутев отговори, че при тази ситуация той безспорно не може да остане такъв, защото има очевидни съмнения в това, че може да изпълнява тази длъжност.

Той коментира дали е възможно Сергей Станишев да оглави евролистата, Кутев отговори, че има такава вероятност. "Той има достатъчно номинации  и е с най-много такива. Дали ще поведе листата е негово решение". Депутатът коментира, че при всички случаи Станишев ще е важен за тези избори и в качеството си на президент на ПЕС ще изиграе своята роля. "Водачеството е съвсем отделен сигнал, който е негово решение", заключи Антон Кутев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5090 |15.01.2014 М. Константинов: Първанов си е шефът за мнозина в БСП . 51| 7679 |15.01.2014 Борисов: Първанов е тежък мой противник, по-опасен от Станишев . 26| 6327 |14.01.2014 Андрей Райчев: Абсурд е Първанов да е маша на Бойко . 22| 5232 |14.01.2014 Първанов отрече да цепи БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads