Реклама / Ads
36| 4571 |18.09.2013 НОВИНИ

Антон Кутев ще поставя корпорациите на мястото им

.
Големият проблем е, че в България няколко големи корпорации държат парите. Те управляват икономиката, политиката, медиите. Ние трябва да върнем държавата и икономиката на хората. Трябва да поставим корпорациите на мястото им.
 
Това каза депутатът от БСП Антон Кутев в сутрешния блок на Нова телевизия. По думите му начело на тези корпорации стоят хора като Иво Прокопиев, Цветелина Бориславова, които според него са свързани с президента Плевнелиев и Делян Пеевски.

Въпросът не е те да бъдат назовани поименно, а да се промени моделът за правене на политика у нас, коментира Кутев, отказвайки да влиза в повече конкретика.

Депутатът от ГЕРБ Ивайло Московски коментира, че няма нищо нестандартно във вота на недоверие, това е нормална практика в демокрацията. Взехме решение, че трябва да излезем с позиция за вот на недоверие за цялостната политика на кабинета, а не за конкретни политики, за да не излезе, че подкрепяме кабинета за останалите.

"Евентуалното отхвърляне на вота за нас не означава, че след това управляващите ще имат 6 месеца спокойствие. Провалът на кабинета е във всички сектори. Ако някой може да ми обясни какво например се прави в Министерството на инвестиционното проектиране, ще му бъда много благодарен", добави той.

По думите на депутата от БСП Антон Кутев този вот на недоверие не зависи от "Атака". "Вносителите трябва да съберат 121 гласа, не ние. Според мен ГЕРБ внасят този вот поради неразбиране на ситуацията, но това си е техен проблем. Този спор, който ГЕРБ иска да ни наложи - "Станете вие, за да седнем ние" е абсолютен нонсенс и е несправедливост спрямо протестиращите, защото те не искат това", посочи социалистът.

Според депутата от ДПС Четин Казак ГЕРБ нямат основание за вот на недоверие. "Въпреки че е поставено под натиск, правителството свърши за този кратък период не малко неща. Не само това, кабинетът дава индикации, че ще продължи да работи в правилната посока. В това правителството има и политици, и експерти. То не е коалиционно, а е обединено около определени цели и програма", заяви Казак.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4854 |05.09.2013 Антон Кутев: Трайното решение за конфликта в Сирия е само по мирен път . 62| 8550 |30.07.2013 Антон Кутев към Асен Генов: Не сме равнопоставени за диалог . 67| 4622 |29.07.2013 Кутев: На Бузлуджа категорично усетихме подкрепа към правителството . 45| 5902 |27.07.2013 Божидар Лукарски: На СДС не могат да се поставят условия!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads