Реклама / Ads
3| 12305 |17.01.2013 НОВИНИ

Антон Петров-Хамстера остава в ареста

.
Антон Петров-Хамстера, подсъдим по делото „Октопод", няма да излезе на свобода. Софийският апелативен съд отказа да го освободи и го върна в ареста
 

 

На 7 януари СГС остави дясната ръка на Алексей Петров без мярка за неотклонение. Тогава съдът счете, че няма достатъчно доказателства той да е ръководител на престъпна група за склоняване към проституция.

Адвокат Ваня Траянова изтъкна пред САС, че за тези седем месеца, откакто е задържан Петров, няма развитие в доказателствената маса и събраните срещу него материали продължават да са оскъдни. Тя посочи, че един от основните свидетели срещу клиента й - бившата миска Ралица Тодорова, е разпитвана повторно през ноември миналата година. По време на разпита тя не дава нищо различно като информация от предния път, а детайлизира получаването на пари за предоставените от нея и други две жени секс услуги.

 

Тодорова разказва за три срещи с Антон Петров. Първата е в хотел в кв. „Драгалевци", където тя заедно е Елена Калчева „обслужили" гости на Хамстера. На втората среща Петров дал пари на Цветко Цветков (той също беше задържан заедно с Хамстера и Мирослав Йончев), с които той се разплатил на Тодорова.

Третата среща е в неустановено заведение в София и Тодорова обяснява, че там й е било подсказано, че „той (Хамстера) е лицето отгоре", заяви Траянова и добави, че тези три срещи по никакъв начин не обосноват престъпна дейност от страна на клиента й.

По-рано прокуратурата поиска на Антон Петров да бъде наложена най-тежката мярка "задържане под стража". Според държавното обвинение има достатъчно данни за престъпната група, участниците и йерархията в нея, като те са подкрепени и от използваните СРС-та.

Според държавното обвинение СГС неправилно е отменил мярката на Петров, като е следвало същата да бъде изменена, защото защитата не е искала отмяна на мярката.
Градският съд е надхвърлил претенциите на защитата, подчерта още прокурорът. Той добави, че към момента няма нови обстоятелства, които да налагат промяна на мярк

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5324 |17.01.2013 Навръх Антоновден-грабежи, маскирани, страховито самоубийство . 5| 5259 |11.01.2013 Повечето пари от здравни вноски ще остават в НЗОК . 7| 6402 |09.01.2013 Тодор Колев стабилизиран, но състоянието му остава критично . 3| 5229 |03.01.2013 Оставаме си бедни и през 2013 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads