Реклама / Ads
19| 15202 |27.06.2012 НОВИНИ

Антон Петров-Хамстера замесен в нов заговор за убийство?

.
Антон Петров - Хамстера
„Дясната ръка” на Алексей Петров – Антон Петров отново е в ареста. Причината са подозрения и оперативни данни, че е замесен в подготовката на мокра поръчка. Той бе задържан при зрелищна акция на спецслужбите във вторник вечерта. Заедно с него са задържани шофьорът му и двама негови другари.
 
Неутрализирането им в черен „Мерцедес” G-класа е станало на бул. „Г.М.Димитров”. Повод за задържането на бандата е подготвянето на тежко престъпление от организирана престъпна група под ръководството на Антон Петров, известен с прякора Хамстера.

На 10 май Хамстера беше уличен, че в комбина с Митьо Очите е готвел покушение срещу висш служител на МВР - Валентин Цоновски, шефът на отдел "Теорор" в ГДБОП.

Антон Петров – Хамстера, който беше арестуван и след това пуснат по делото „Наглите” е известен като най-близкия човек до главния обвиняем по делото "Октопод" Алексей Петров и също е обвиняем по това дело.

Антон Петров беше и сред задържаните от групата за отвличания "Наглите". В дома му бе намерена 100-левова банкнота, част от откупа за един от отвлечените. Съдът обаче прецени, че е възможно банкнотата да е попаднала случайнои не я прие като доказателство. Жената на Хамстера обясни, че са й я върнали, като плащала за някакво детско тържество. Никой обачце не попита какви банкноти е дала тя, за да й върнат 100 лева на цяло.

Антон Петров-Хамстера е собственик на няколко фирми.

Във "ВАЗ-07 ООД" Хамстера е съдружник с бившия депутат от БСП проф. Захари Захариев. Фирмата е създадена в края на 2007 г. Миналата година е купила от Столична община за близо 1.7 милиона лева терен от 5506 кв. м. и общински постройки в кв. Горубляне.

Друг бизнеспартньор на Хамстера е Веселин Нинов, който е дългогодишен управител на държавната фирма Безконтактни мултиплексорни вериги (БМВ). Фирмата е собственост на МВР и изработва регистрационните табели за автомобилите и освен това осигурява превозни средства за вътрешното министерство. Нинов и Хамстера са членове на управителния съвет на фирмата Галилей.БГ, където работят заедно с управителя на компанията С Експрес Груп (Такси-С-Експрес 1280) Веселин Маринов. В същата фирма са и Павел Николов и Станислаас Геенс, който е председател на управителния съвет на "Лев Корпорация" АД.

Хамстера е председател на управителния съвет на Карате Клуб Левски Спартак, бил е за известно време прокурист и съсобственик на охранителната фирма "Спартак секюрити" АД, която се с свързва с "Лев Инс" и бившата барета и бивш съветник в ДАНС Алексей Петров. През 2008 г "Лев Инс" започна да предлага застраховка „Отвличане”.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 7038 |06.06.2012 Кунева не била замесена в лобисткия казус с Петер Хохегер . 8| 12190 |18.04.2012 Вътрешен човек замесен в обира на 2 млн край Ловеч? . 13| 5112 |24.03.2012 Арестуват още един замесен в гаврата с Белнейски? . 39| 22578 |22.03.2012 Кунева замесена в нов скандал – купила "вагони убийци"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads