Реклама / Ads
1| 5611 |14.08.2009 НОВИНИ

Апаши в бели престилки

.
Внимание! Мними доктори мишкуват по домовете. Измамниците действат по нова схема, включват и свинския грип.
 

Съвсем нова схема за измами работи в София от няколко дни, съобщиха от МВР, предупреждава днес econ.bg.

Апаши, облечени в бели престилки, се представят за доктори, които идват на визитация по домовете. След като влязат в къщите на болни пенсионери и домакини, крадците започват уж да правят преглед и да мерят кръвното на пенсионерите. В същото време обаче те щателно оглеждат къщите и ценностите в тях. След прегледа мнимите доктори дори искат рецептурните книжки на пациентите-жертви. В тях с нечетлив почерк те записват лекарства, които пациентите трябва да си купят. След това уж си тръгват и започват да дебнат жертвите си кога ще тръгнат към аптеката. Щом това стане, един от бандитите тръгва след пациента, а останалите влизат в дома му. Апашите знаят, че имат на разположение поне 15 минути и спокойно изнасят всички ценности. За новата измама в МВР вече има подадени два сигнала от столицата. Полицаи предупреждават, че до дни схемата ще започне да се прилага и в цялата страна.

Измамите за тежко болни роднини и близки в чужбина, заразени със свински грип, са едни от новите методи за измама.


От началото на месеца над 20 души са пострадали от схемите на апашите. Повечето пъти жертвите са предавали пари на ръка на уж познати далечни роднини, които имат болно дете или родител, пише в. "Стандарт". Много от майките на българи, живеещи в чужбина, също са жертва на измамници. При този вид престъпление апашите се обаждат и от името на децата им искат парите, които са изпратили преди време от чужбина.

Последният пример за измама е със 76-годишна жена, която плати на мошениците два бона накуп преди 3 дни. Непознат мъж позвънил на домашния телефон на бабата от Добрич, представил й се за следовател и заявил, че семейството на дъщеря й е предизвикало катастрофа в града, при която е загинало момиче. Мнимият следовател поискал от жената да изтегли от банката колкото пари има в наличност, за да бъдат освободени близките й. Доверчивата жена взела 2000 лева, които по-късно предала на непознато лице пред входа на жилищния блок, в който живее, на бул. "25 септември", информира още econ.bg.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4975 |01.04.2009 От 1 април МВР вдигна цените на регистрационните табели . 14| 4560 |12.03.2009 „Бели якички” врътнали нови схеми за точене на бюджета . 11| 4941 |20.01.2009 Барак Обама влиза днес в Белия дом официално . 4| 8923 |25.11.2008 Сменят информационните табели по пътищата до края на месеца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads