Реклама / Ads
1| 4907 |31.10.2014 НОВИНИ

Апелативният съд се отметна, не обяви присъдата по делото срещу Вальо Топлото

.
Валентин Димитров
Аперативният съд се отметна от обещанието си да каже днес присъдата срещу Валентин Димитров-Вальо Топлото. Магистратите обявиха, че ще произнесът в едномесечен срок по делото за безстопанственост срещу ексшефа на столичната „Топлофикация”.
 

На първа инстанция Димитров бе осъден на три години затвор по това обвинение и оправдан по обвинение за сключване на договори, нанесли щети на "Топлофикация".

 

Софийски градски съд (СГС) тогава оправда бившите членове на Съвета на директорите. Георги Рогачев, Пламен Василев, Илко Йоцов, Георги Ненков и Иванка Диловска бяха обвинени само за сключените договори с фирми за събиране на вземания.

 

Обвинението иска 10 години затвор за бившия шеф на дружеството. Междувременно той ще трябва да изплати и около половин милион лева по гражданските искове на „Топлофикация", ако бъде признат за виновен.

 

Топлото беше осъден по обвинението, че е направил представителни разходи в голям размер, както и че сключил договори с фирми за реклама, които са неизгодни за дружеството.

 

Вчера прокурорът настоя апелативните съдии да отменят оправдателната част от присъдата на СГС и да признаят вината на подсъдимите в цялост. Според държавното обвинение подсъдимите членове на съвета на директорите, начело с изпълнителния директор, Валентин Димитров, са взели решение за сключване на три неизгодни договора с фирми, извършващи събиране на вземания от длъжници.

 

Според прокурора служителите са имали възможност да извършват вземанията на нередовните клиенти на "Топлофикация", без да е наложителна намесата на външните фирми. Всеки един от членовете на Съвета на директорите е допуснал да се стигне до заплащане на възнаграждения без основание, смята още държавното обвинение.

 

Вальо Топлото е подсъдим за безстопанственост, като според обвинението, той е допуснал големи суми да бъдат изхарчени неправомерно за рекламни материали, скъпи храни и вещи ,както и за развлечение. Парите били отчетени като представителни разходи.

Вчера бившият изпълнителен директор на „Топлофикация" поиска да бъде оправдан изцяло, а останалите подсъдими настояха САС да потвърди оправдателните им присъди, постановени от първоинстанционния съд.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4834 |30.10.2014 Д-р Найденов пред Фрог: Да се обявим за колониална страна . 2| 5008 |25.10.2014 Обявиха бедствено положение в Бургас . 0| 4565 |22.10.2014 Внимание! Обявиха оранжев код за 7 области . 0| 5113 |20.10.2014 МС обяви 71 обществени поръчки за 17 млн. лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads