Реклама / Ads
0| 5130 |24.09.2012 НОВИНИ

Араби се харчат до 8000 евро за българска булка

.
Цената на българска булка върви около 5000 евро. Мераклиите да станат европейци са отворили работа на цели адвокатски кантори, които са се посветили на новия бизнес.
 

Най-често желаещите да станат нашенски снахи или зетьове са руски граждани. Араби също напират да вземат български паспорт срещу брак с българка.

Фиктивното бракосъчетание е много доходен бизнес както за нашите кандидат-младоженци, така и за посредниците.

Запитванията за брак срещу гражданство постъпват най-вече от граждани на Русия, Пакистан, Иран, Ирак, Египет, Нигерия, Сирия, САЩ и Индия. Българските половинки пък са много търсени заради евтините тарифи за фиктивен брак.

От Русия кандидатите са предимно жени, а от арабския свят - мъже.

При арабите схемата най-често се организира с фиктивни булки от ромски произход от Южна България. Сватбата най-често се прави в Кипър, след което новото семейство се регистрира в България и чужденецът кандидатства за гражданство, пише "Телеграф".

Българите най-често пускат съобщенията за търгуване на брака си в интернет. В обявите се чете, че нашенските моми са готови да сключат граждански брак с мъж, живеещ извън ЕС. Тарифата за това е 3000 евро. Кандидатките са предимно жени от Хасково и Благоевград. Понякога тарифите достигат и 8000 евро. На офертите на мъже, най-често реагират жени от Русия и други бивши съветски републики.

Вариантите за фиктивната сватба са няколко. Единият е да се сключи брак в страната на чуждия младоженец пред български дипломатически представител, а в другия случай - чужденецът идва в България и се прави обичайното бракосъчетание. Понякога може и в страна от ЕС, отново в българското консулство.

Чужденците, сключили фиктивен брак с българи, получават туристическа виза, която после се преобразува и получават дълготрайна за престой у нас до 1 г. Тя се подновява, щом изтече. Новите снахи и зетьове могат да получат българско гражданство след 5 години от брака. През това време обаче те могат да пътуват спокойно в страната ни и по целия ЕС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5769 |20.09.2012 Италианските карабинери закопчаха един от братя Галеви? . 38| 5217 |18.09.2012 Комисия към Европарламента каза "да" на шистовия газ . 13| 5121 |13.09.2012 Внимание-връщаме европари, ако не разплатим 1 млрд. лв . 19| 5344 |11.09.2012 Д. Добрев: Русия няма никакви основания за 1 милиард евро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads