Реклама / Ads
11| 7690 |03.05.2012 НОВИНИ

Арест за Алексей Петров поиска прокурор Костов

.
Ал. Петров
Алексей Петров да влезе в ареста, а мярката му да бъде променена на "задържане под стража". Това поиска главният обвиняем по делото срещу мафията "Октопод" Светлозар Костов.
 
Мотив за прокурорското искане са вчерашните разпити на свидетелите Донка Митева и Пламен Устинов довели до това искане. Устинов направи нови разкрития и се оплака, че е бил притискан да промени показанията си.
Прокуратурата иска Алексей Петров да бъде задържан. На днешното заседание по делото „Октопод" беше отравено това искане, а мотив за него са вчерашните разпити на свидетелите Донка Митева и Пламен Устинов, както и фактът, че Петров въздействал на свидетелите в съдебния процес.

Доскорошната приятелка на Алексей Петров и свидетел по делото Донка Митева заяви, че Петров е за затвора. Пламен Устинов пък направи  сензационни разкрития и обяви, през почивните дни е бил заплашван от Алексей Петров и адвокатката му Ваня Траянова. Те го притискали да внимава какво ще каже в съдебната зала. Устинов каза още, че Алексей Петров е поръчвал убийството на бизнесмена Васил Божков. Причината била, че Трактора смятал Божков за съпричастен към атентата срещу него на басейна „Спартак”.

При искането за нов арест нервите на демонстриращия пълен непукизъм до този момент Алексей Петров явно не издържаха и той седна на най-близкия стол и наведе глава.

Странностите в този процес следват една след друга. Вчера адвокат Ина Лулчева, която защитава Алексей Петров, поиска показанията на свидетелите да се записват и след това записите да се изслушват в залата, за да потвърдят самите свидетели, че са съгласни с чутото. Това усложни до крайност процедурата, но съдийският състав прие искането. Започнаха записи и след това прослушвания на същите записи. Така се стигна до среднощно заседание на съда, продължило повече от 17 часа. Самата Лулчева по някое време не издържала и си тръгнала, разказват очевидци. Това предизвикало неволоството на магистрати и журналисти, които трябвало да останат до 2 часа във вторник сутринта.

 

Припомняме, че неотдавна адвокатите на Петров поискаха от съда да му бъде разрешено да пътува в Русия по бизнес дела. Самият Петров заяви пред микрофон и камера на Канал-3, че процесът му губи времето, вместо да се занимава с полезни неща.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 9549 |03.05.2012 Алексей платил за жилище с крадена от Калина кола . 32| 17199 |02.05.2012 Алексей Петров "поръчал" Васил Божков. Трактора и адвокат заплашват свидетел . 32| 11762 |02.05.2012 Невероятно! Донка Митева: Мястото на Алексей Петров е в затвора! . 1| 5633 |01.05.2012 Темида остави Чеци в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads