Реклама / Ads
17| 13611 |10.02.2010 НОВИНИ

Арестът на Трактора и разораването на бардаците запечатани в клип

.
Акция Източник: МВР
МВР разпространи кадри от среднощната съвместна акция с ДАНС "Октопод", в която бяха арестувани 13 души в стриптийз-бар. В клиповете ясно се вижда задържането на бившия агент на ДАНС и доцент по икономика Алексей Петров.
 

Вижте акцията на МВР, която беше разпространена в мрежата часове след арестите





"Акцията тече нормално и продължава. Утре прокуратурата ще повдигне обвинение, но все пак прокуратурата трябва да си свърши работата", каза вътрешният министър Цветан Цветанов.

„13 души са задържани при специализираната полицейска акция „Октопод“. Групата е изключително добре подредена, която повече от 10 г. извършва престъпления на територията на страната. В момента всеки има право на мнение, но МВР, както и ДАНС, и прокуратурата се ръководят от закона и срещу лица, които са нарушили закона, смятам, че трябва да се действа адекватно.“ - уточни още Цветанов. „Искам едно нещо да кажа – няма нищо лично, а има изпълняване на задълженията на един министър. С Алексей Петров съм се срещал само веднъж, когато той пожела това.“ Цветанов припомни за срещата между тях - „проведох разговор в моя кабинет, тази среща беше заявена със секретарката и на нея беше и Калин Георгиев, и няма нещо, от което да се притеснявам и няма нищо лично“ - обясни още вътрешният министър. Според него в последните 20 г. всичко, което се е случило и което сме позволили да се случва - докладите на ЕК и европартньорите и оценката на българското общество е функция на случилото се през тези години. Цветанов не пожела да конкретизира това, което ще бъде повдигнато като обвинение. Мога да ви кажа, че това, което правим е добре за общество, за България и за връщането на доверието на българските граждани в българските институции, увери той.


Кой е Алексей Петров?

Алексей Петров е роден на 23 април 1962 г. Той работи като експерт по корпоративна сигурност и антитероризъм, и преподава в УНСС. Скандалната личност е бивша барета, но напуска отряда си в началото на 90-те години, когато основава „Съюза на бившите барети”. Алексей Петров е член на елитното звено за борба с тероризма и председател на Българската национална федерация по карате.

Пръв Румен Петков казва, че Алексей Петров осем години е бил служител на Националната служба “Сигурност”, която е към ДАНС. Петров участва в две застрахователните дружества „Аполо и Болкан” и „Спартак”, като също представлява акционерите на „Лев инс”. Алексей Петров се радва и на висока научна степен, като той носи титлата доцент доктор.

На 15 август 2002 година на излизане от офиса си в плувен комплекс “Спартак” Петров бе прострелян в гърдите и крака.. Покрай стрелбата стана ясно, че бившият командос е охраняван от действащи барети, които стреляха по нападателите със служебното си оръжие.

Бойко Борисов преди време е коментирал в медиите, че единствените му отношения с Петров по линия на каратето, когато Румен Николов - Пашата бил президент на федерацията, Алексей Петров старши треньор, а Борисов председател на треньорския съвет. На 31 август 2009 година Алексей Петров напусна ДАНС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5028 |10.02.2010 Заради Трактора Петков гони Станишев от БСП . 15| 6240 |29.04.2009 Цв. Цветков: Арестът на С. Йосич е, за да бъде спасен . 24| 13575 |06.02.2009 Лъчезар Таков: Златко се предаде сам, арестът и акцията са манипулативни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads