Реклама / Ads
0| 4317 |17.04.2016 НОВИНИ

Арестуваха българин в Гърция за убийство на негов приятел, трупът не е намерен

.
Българин е арестуван в Гърция по обвинение, за предумишлено убийство на свой приятел, съобщи електронният вестник „Български новини”.
 

Жертвата е 23-годишният Такис Вазакопулу от Санторини, който е изчезнал преди 20 месеца. Според официална полицейска информация, 25-годишния българин е арестуван в централния град на Санторини - Тира. Той е последният човек, който е видял Такис жив, Следите на изчезналия младеж се губят от момента, в който българският му приятел го взима с моторчето си от главния път за Мегалохори на 7 август 2014 г.

 

Три месеца по-късно след безрезултатни издирвателни операции, българинът е извикан за допълващи показания в полицията. Тогава той признава, че е убил приятеля си по време на кавга, но  по-късно оттегля самопризнанията си.

 

До момента обаче тялото на Такис не е намерено. Първоначално предполагаемият извършител отвежда полицаите до трудно място, където се изхвърлят боклуците и докъдето само познавач на острова може да стигне.

 

Той признава, че е оставил тялото там, като го е покрил с дърва и чакъл. Следователите обаче смятат, че три месеца след престъплението обемът на боклука на мястото е три пъти по-голям и не може лесно да се идентифицира трупът на жертвата.

 

Когато заподозреният осъзнава колко трудно е да се намери тялото, променя показанията си. То посочва  различни други точки като място на престъплението. Дори казва, че е изгорил тялото и е хвърлил костите на няколко места, които са били разследвани от полицията на острова, но без резултат.

 

Смята се, че българинът е взел Таки от автобусна спирка в посока към дома му. В някакъв момент те са спрели на паркинг и са се скарали, а заподозреният го е блъснал силно.  Такис е паднал, като си е  си ударил главата в голям камък и е останал безжизнен.

 

По време на разпитите сънародникът ни на няколко пъти променя описанието на обстоятелствата около смъртта на приятеля си. Според твърденията му, когато  е осъзнал, че приятелят му е мъртъв, той сам е прехвърлил трупа с колата си в депото за боклуци. В други показания казва, че са му помогнали други двама мъже. В опита си да прикрие престъплението, признава, че съзнателно се е опитвал да го представи като самоубийство. Разкриването на истината е затруднено поради факта, че по онова време Такис е бил психически разстроен заради здравословни проблеми.

 

Изданието припомня, че това е третият подобен случай с българин, в който има убиец, но не е намерен  труп. Първият случай беше при изчезването на малката Ани, чието тяло не е намерено и до днес. След това бяха намерени части от тяло в депо за отпадъци в Атина.

 

Според криминалисти, има вероятност да става дума не за изолирани битови случаи, а за схема за продажба на органи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4116 |14.04.2016 Пращаме 300 военни на границата с Гърция . 0| 4700 |11.04.2016 Щурм, камъни и газ на границата Гърция-Македония . 0| 6648 |08.04.2016 Признаха българин за виновен за убийството на британски бижутер . 0| 8314 |03.04.2016 Арестуваха сериен изнасилвач, пребивал жертвите си в Стара Загора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads