Реклама / Ads
11| 5632 |07.02.2014 НОВИНИ

Арестуваха човек на ББЦ в Казанлък

.
Полицейска блокада и арести предизвика Бойко Борисов в Казанлък. Цяла армия от полицаи заварди града заради него и започна да прибира мирно протестиращи граждани, за да му осигури спокойствие и комфорт.
 
Няколко буса с униформени са изсипани пред хотел "Зорница", където бившият премиер прави среща на кметовете на ГЕРБ от цялата страна с областните координатори на партията и депутати. Жандармерията блокира стотици привърженици на "България без цензура", които поискаха отговори от лидера на ГЕРБ. 30-тина служители на реда са поставени пред входа на хотела и не позволяват и пиле да прехвръкне. Охраната е като за действащ действащ премиер, какъвто той вече не е.

Борисов отново се скри от народното недеволство зад полицейските щитове и "през задния вход". Той дошъл доста по-рано от предварително обявения час на срещата, за да избегне срещата си с недоволните. През това време протестиращи се опитаха да пробият кордона и да влязат в хотела, за да пият кафе, каквото право имат всички граждани. Хората бяха с вдигнати ръце, за да демонстрират, че не носят оръжие и не търсят сблъсъци. Полицаите обаче ги спряха, един е арестуван.

Защо полицията пази от гражданите Борисов като държавен глава, попита лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, който пътува към Казанлък и ще даде официално изявление в късния следобед.

Борисов се опитва да "мине път" на "България без цензура". В града на автоматите "Калашников" днес стана засечка между Борисов и Бареков, след като месеци наред бившият премиер подбираше срещите си в страната така, че да не са на едно място и по едно и също време. Бареков е там като гост на учредителното общинско събрание на новата партия "България без цензура" с ясна цел и намерения. Борисов пък прави странна среща отново в Казанлък на кметовете на ГЕРБ с областните координатори на партията и депутатите й. Официално спявката е за разпределението на 500 млн. лева от правителството към общините по програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите". Според източници от партията обаче, срещата е за да се търсят начини да се съберат пари и подписи за референдума, поискан от президента Росен Плевнелиев.

"Цинизъм е партия, която имаше влестта да прави референдум. Ние подкрепяме идеята за допитването, но само ако бъдат включени 12-те теми, които ние предложихме", коментира главният секретар на "България без цензура" Стефан Кенов, който е сред протестиращите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5536 |29.01.2014 Арестуваха деветима българи в Испания . 5| 5046 |26.12.2013 Арестуваха баща заради подарък за сина му . 2| 6934 |17.12.2013 Взрив в Разлог уби човек . 1| 5790 |15.12.2013 Арестуваха роднини на боса на Коза Ностра

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads