Реклама / Ads
7| 7537 |07.11.2013 НОВИНИ

Арестуваха петима килъри на Йоско Костинбродския

.
Източник: МВР
Служители на "Национална полиция" и спецпрокуратурата са неутрализирали престъпна група за убийства и отвличания, чийто лидер бил Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродския, съобщиха от МВР. Задържани са петима души.
 

Според събраните до този момент данни групата е действала от началото на 2003 г. до 2010 г., когато част от участниците са били задържани по друго дело.

По първоначална информация в нея са участвали още трима души, двама от които през годините са били убити (Асен Петров-Шаки, убит на 1 септември 2004 г., и Борис Арсов-Борчо, убит на 29 ноември 2003 г.), а един е безследно изчезнал (през юни 2009 г.)

При задържането на един от заподозрените е намерено огнестрелно оръжие със заглушител. Полицията проверява дали то е използвано при неразкрити до момента убийства.


Двама от задържаните членовете на престъпната структура са обвинени в организиране на опит за убийство на "знакова фигура".

Разследва се и тяхната съпричастност към редица други убийства, опити за убийства и отвличания с цел получаване на откуп.

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на Йосифов за участие в организирана престъпна група и убийства. Сред задържаните е Ивайло Симеонов-Богьовеца, на когото са повдигнати същите обвинения.

В началото на годината Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския беше задържан в Солун. Той бе обявен за издирване от "Интерпол" във връзка с организирана транснационална престъпност. Твърди се, че е замесен поне в 10 екзекуции на мафиоти от всякакъв ранг. Най-известната му жертва е ликвидираният през 2003 г. Филип Найденов-Фатик. Смяташе се, че стои и зад неуспешната екзекуция на Димитър Джамов, когато вместо него беше убит съдия по борба.

Най-коментираното престъпление, което се свързва по слухове с Йоско, е безследното изчезване на хърватския килър Иван Може. Твърди се също, че е бил замесен и в обкръжението на съдения бизнесмен и неуспял политик Христо Ковачки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 5659 |07.11.2013 Арестуваха 5-а заради изрисуван паметник пред БСП . 6| 6109 |02.11.2013 Арестуваха полицаи и адвокат за искане на подкуп . 4| 5319 |25.10.2013 Арестуваха престъпничката, упоила тираджията, карал в насрещното на "Тракия" . 2| 5391 |22.10.2013 В САЩ арестуваха българин за убийство на 18 души

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads