Реклама / Ads
29| 12493 |04.09.2013 НОВИНИ

Арестуваха протестиращи пред парламента

.
Източник: Булфото
Заради неподчинение на полицията или за изясняване на самоличността има няколко арестувани в столицата покрай протестите срещу правителството, съобщиха от СДВР.
 

"Обстановката е динамична" и още не може да се посочи точния брой на задържаните, уточниха от полицията. На влизане в парлемента вътрешният министър Цветлин Йовчев обяви, че се забелязва повишена агресивност сред протестиращите. От СДВР не уточняват също дали има арести при опитите за пробив на металните заграждения. Няма данни да има задържани заради притежание на забранени предмети.

Покрай нажежената обстановка има и припаднали хора - едно момиче и протестиращ с барабан.

Камион, натоварен с метални заграждения, предизвика сблъсък между протестиращи и полицаи пред Софийския университет в столицата. Тежкотоварната машина бе пресрещната от 10-ина демонстранти. Няколко от тях подпряха предния капак с телата си, започнаха да удрят по ламарината и разпоредиха на шофьора: "Надолу няма да ходиш, само назад!". След пристигането на полиция един от протестиращите обясни: "Всички обикалят София. И той ще обикаля. Като всички останали. Преди малко пуснахме тролея - стига толкова!"

Полицаите опитаха да обяснят, че камионът е служебен автомобил и има право да пресича дори заградени от хора пространства. След като и това не помогна, шофьорът опита да се отскубне сам. Тогава пред него се хвърлиха трима човека. Полицаите ги издърпаха настрани и камионът успя да продължи по маршрута си.

По-рано пред пърламента имаше сблъсъци между силите на реда и провокатори сред протестиращите, които се опитаха да изтръгнат металните заграждения с вериги. След сблъсъка депутати от ГЕРБ, предвождани от Цветан Цветанов, излязоха от парламента и се срещнаха с протестиращите, като обясниха, че искали да ги успокоят.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 61| 6165 |04.09.2013 Протестиращите опитват да пробият кордона пред парламента . 84| 5132 |04.09.2013 Борисов прие овации на протестиращи и оплю кабинета . 21| 5101 |04.09.2013 Едвин Сугарев е сред протестиращите пред парламента . 10| 5290 |04.09.2013 Нинова и Павлова кръстосаха шпаги преди сесията на парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads