Реклама / Ads
6| 8766 |16.12.2010 НОВИНИ

Арестуваха шеф на следствен арест заради връзки със Сумиста

.
Петър Стоянов – Сумиста
Главен инспектор Христо Христов, който е началник на следствения арест в Шумен е бил задържан, съобщиха от пресцентъра на МВР. Той е задържан за връзки с Петър Стоянов - Сумиста, предпполагаем ръководител на групта на "Килърите."
 

При задържането са открити таблетки с неизяснено съдържание и 150 патрона за негов пистолет. Работата по случая продължава.

Frognews.bg припомня, че по-рано днес Петър Стоянов – Сумиста се бе докаран в Софийския районен съд с линейка. Соченият от МВР за ръководител на бандата за мокри поръчки “Килърите” настоявал делото да се проведе в линейката, тъй като не се чувства добре.

Съдията по делото изслуша вещите лица от НИКК на МВР, които са изготвили ДНК експертиза на веществени доказателства.
Сумиста е подсъдим за обсебване на автомобил и притежание на незаконно оръжие. Случаят е от 2002 година, но процесът все още не е приключил.

ДНК-експертизата трябва да установи чии са откритите косми в лек автомобил “Ауди”, за когото се твърди, че е обсебен от Сумиста. Адвокатът му настоя за предявяване на веществените доказателства, които освен косми включват пистолет и шапка. Вещите са били намерени в леката кола. Защитникът се съмнява, че те все още се съхраняват.

От както е арестуван по обвинение за съучастие с групата на “Килърите” Сумиста често вдига кръвно в съдебните зали. Последното влошаване на състоянието му бе регистрирано по време на дело в Шуменския окръжен съд на 3 декември. Тогава бе вдигнал кръвно 190/80 и се наложи повикването на Спешна помощ. Сумиста обясни, че всяка вечер вика Бърза помощ, но медиците от шуменската болница имали нареждане да не идват в килията му. „Кажете ми от къде да си купя шуменския наказателен кодекс, защото тук явно не действат законите на България“, попита тогава Сумиста присъстващите в съдебната зала.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6602 |15.12.2010 Арест цели да извади енергиен шеф от бизнеса . 3| 5462 |14.12.2010 Заради хотел БЧК и ПСС се съдят . 1| 5270 |13.12.2010 Делото срещу кмет се бави заради общинар . 59| 11314 |11.12.2010 Цв. Бориславова: Каквото съм постигнала, не е заради Б. Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads