Реклама / Ads
1| 4724 |20.02.2010 НОВИНИ

Архивите да проговорят, искат от РЗС

.
Яне Янев
От РЗС имали достоверна информация за това, че Костов се бил договорил с Цветан Цветанов да бъде премахнат ротационният принцип при председателството на комисията за контрол на ДАНС.
 

РЗС настоява да се публикува стенографския протокол от заседанието на Комисията за контрол на ДАНС, на което е бил изслушан Алексей Петров. Да се публикува и записът на разговора между Костов и Петров две седмици след заседанието, настояват в декларация от партията на Яне Янев.

След 20 години посткомунистически сценарий е редно архивите да проговорят и най-после да стане ясно защо демократичният преход се провали и кой създаде т. нар. политически елит веднага след 10 ноември 1989 г., се казва още в декларацията.

РЗС настоява в кратък срок да бъде разсекретен и оповестен докладът от януари 1989 г. на VI управление на ДС, подписан от ген. л-т В. Велинов
, отнасящ се за лицата, одобрени за „нова ръководна класа в условията на демокрация на Народна Република България”. От този доклад и приложения към него списък ще стане окончателно ясно, че Иван Йорданов Костов влиза в политиката с подкрепата на ДС и ГРУ - настояват от РЗС.

РЗС призовава за пълно и окончателно разсекретяване на документите на стария репресивен комунистически режим. Те ще свалят маските на корупцията и на обвързаността със службите и няма повече да се прехвърлят вини върху тези, които искат наистина да има нов ред, нова Конституция и нова държавност.

РЗС има достоверна информация, че Костов се е договорил с Цветан Цветанов да бъде премахнат ротационният принцип при председателството на комисията за контрол на ДАНС и така Иван Костов да остане, докато 41-то Народно събрание съществува, заявяват от партията. Така както бе елиминирана възможността Янев да председателства комисията, се готвят да постъпят и със следващия ротационен председател, твърдят от РЗС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4669 |10.02.2010 Искат имущество за над 7 млн. лв. от Коце Маца . 5| 4849 |09.02.2010 Натискат Юруков да изпее съучастниците си . 0| 6808 |08.02.2010 Искат оставката на зам.-министър Дерелиев, от МК го бранят . 6| 4516 |04.02.2010 Искат доживотен затвор за убийците на Борилски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads