Реклама / Ads
2| 3984 |08.02.2017 НОВИНИ

Арман Бабикян: Държавата узурпира правата и парите ни

.
Арман Бабикян
Десните формации се увеличават преди изборите, но предстои да разберем дали това разнообразие дава по-добро качество. Това заяви политологът Арман Бабикян.
 

Част от хората в тези формации вече са били във властта и в парламента, така че за качеството на работата им можем да съдим по свършената работа. Други, като „Да, България“, в огромната си част, не са се докосвали нито до властта, нито до законодателния орган и би било много прибързано да се казва каквото и да е. Другите сме виждали какво правят и докъде са стигнали. Не забелязвам качеството да се е повишило от това, че са се размножили, коментира пред БНР Бабикян.


Аз съм конкретно и организирано настроен срещу начина, по който функционира договорът между обществото и държавата. На практика, той е денонсиран. Всъщност, ние плащаме за услуга на една организация, наречена „държава“, която не получаваме, меко казано. Напротив - тя узурпира правата ни, узурпира и парите ни и ги харчи по свое усмотрение.

 

Има два начина за справяне с този проблем. Единият е чрез демократичните лостове, т.е. изборите, да продължат опитите за внедряване в рамките на представителното тяло, т.е. парламента, на хора, които имат желание да проведат точно такъв тип политика. Другият начин е насилственият - на улицата.

Не съм убеден, че референдумът е ключът към това решение. Някой после трябва да прилага волята на референдума.

 

В отговор на твърденията, че уличният натиск преди 3 години не е предизвикал ефект, Бабикян изтъкна, че тогава той е бил насочен към подмяна на конкретни хора – Пеевски и кабинета "Орешарски" и допълни:

Ужасно наивно е, надявам се всички се досещат, някой да смята, че след смяната на едно лице с друго се променя системата. Не! Това е изключително наивно – някой да внуши на хората, че страната има един олигарх, а не 30 или 50, да внуши, че ако смениш един премиер с друг, видите ли, системата ще се промени. Не е така! С един човек нещата не се решават. Нужна е организирана политическа воля!

Бабикян уточни, че не очаква подобна радикална промяна от партиите, обвързани с настоящия модел и изброи ГЕРБ, "Атака", БСП, АБВ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5343 |31.01.2017 Александър Томов: Държавата е загубила над 20 млрд. лв. от сделки . 0| 3750 |31.01.2017 Пожар в бежанския център в Харманли . 4| 4347 |29.01.2017 Красимир Янков: Необходима е промяна, за да върви държавата напред . 2| 3920 |24.01.2017 Константин Проданов: Коалиция между ГЕРБ и БСП няма да е полезна за държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads