Реклама / Ads
7| 6342 |12.06.2019 НОВИНИ

Арман Бабикян за Фрог: Можеш да намалиш партийната субсидия, когато имаш милиони в банката

.
Арман Бабикян Източник: БГНЕС
Конкурс по популизъм върви в Народното събрание. Отново Делян Пеевски победи с неговото предложение от 0 лв. Задмина всички и могат да му дишат прахта. Това заяви пред Фрогнюз политологът Арман Бабикян относно приетото на първо четене предложение партийната субсидия да стане 1 лв.
 

Всички в Народното събрание гласуват за намаляване на субсидията, за да натрият носа на гражданите, които смятат, че дадените пари на партиите са големи или се харчат непрозрачно. Партиите се държат като сръдливо дете, което е получило четворка, но заплашва родителите си, че може да получи и двойка.

 

Борисов сега възпитава лошия човешки материал, като му показва как партиите могат да бъдат собственост на олигарсите. Сега ще накара  народа повече да не надига глас – на това му се казва възпитание без бой.

 

Йордан Цонев бе най-откровен в изказванията си за субсидиите. Другите партии срамливо мълчат. Нито една партия не обича да се кара с медиите, които са едни от основните консуматори на пари по време на избори. Никой не иска да се кара с медиите, за да може да дава неуморно интервюта, да лиска менчета, да играе футбол, да милва деца, да спасява язовци…

 

Можеш да си позволиш да намалиш партийната субсидия, когато имаш петдесетина милиона в банката. Тогава можеш да си позволиш перверзията да наказваш гражданите за тяхното неумение да схванат мъдростта за предназначението на субсидията.

 

Когато в качеството си на управляваща политическа партия правиш дарения на църкви, училища с парите на данъкоплатеца, възниква въпросът защо в качеството си на държавник, на администратор на публични средства не си поправил тези училища и църкви, а се представяш за благодетел с парите на данъкоплатеца, късайки от партийната си плът. Това означава, че ти с чужда пита помен правиш.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4751 |11.06.2019 Експерт пред Фрог: Интелигентни, но нереализирани хора у нас ще се радикализират . 7| 7915 |10.06.2019 Само във Фрог: Посред лято разкопаха безсрочно Южния парк . 10| 17145 |10.06.2019 Източници от ДАНС пред Фрог: Порожанов е махнат заради разпита му в прокуратурата . 13| 7609 |08.06.2019 Първо във Фрог: Бащата сигнализирал за момчето-терорист, службите нямат грам принос

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads