Реклама / Ads
6| 11307 |04.02.2020 НОВИНИ

Арман Бабикян за Фрог: Радев е изчерпал другите възможности и снема доверието си към Борисов 3

.
Арман Бабикян Източник: БГНЕС
Не е първият случай в българската история. За много по-персонален казус доверието беше смъкнато от президента Плевнелиев към правителството на Орешарски. Приблизително подобен казус имаше с Боянските ливади при Желев. Така че този прийом се ползва от българските държавни глави в различни периоди от историята.
 

Мисля, че Радев е сравнително институционален играч и може би затова не си е позволявал до момента подобна стъпка. Така започна Арман коментара си за снетото доверие от президента Румен Радев към правителството на Бойко Борисов пиар експертът Арман Бабикян.


Но в края на краищата всеки сам преценява, кога трябва да направи това. Използването на този подход означава, че може би е изчерпал другите си възможности. Тука може да има различни тълкувания и различни становища. Факт е, че една година преди изборите може би някой вече е стартирал изборите. Това от една страна. От друга президентът бива въвличан във война с прокуратурата, а Борисов стои настрани, което не отговаря на действителното разположение на силите. И с този акт президентът иска да върне правителството в лицето на Борисов в целия този разговор. Защото той снема доверието си от правителството, а не от прокуратурата. Така че най-малкото, което можем да кажем е, че вече няма незасегнати страни, заяви Бабикян.






Той коментира и изявлението на Росен Плевнелиев, че Радев снема доверието от правителството за да не влезем в еврозоната: Мисля, че не е сериозно да се коментира подобна хипотеза. Този въпрос трябва да бъде зададен към хората, които подслушват България. Иначе няма как човек да бъде толкова рано информиран. Този въпрос е по-скоро към хората от чужди служби, които се занимават с друга дейност. А иначе самата версия на Плевнелиев е близка до комичната. На негово място бих се въздържал от подобни мнения. Защото най-малкото извършителите и поръчителите на същите политически и корпоративни сили преследваха къщурките му из Гърция, и какво ли още не, и той прекрасно знае кой е поръчителят на всичко това срещу Радев. Защото това му се е случвало вече на него. И то по немного приятен начин. Тогава той беше изключително засегнат, възмутен, наранен. А днес притихнал и плашлив застава на страната на тези, които организираха това мероприятие с него, което изглежда жалко, коментира политологът.


Бабикян прогнозира и какво ще последва след обръщението на президента Радев към народа. Най-вероятно ще има някакво изказване на Борисов, в който той ще каже, че правителството си работи и без президента, че всичко си е наред, че той няма нищо общо с отношенията между други институции. И няма да знае, защо се оказва виновен, но щом президентът така иска, нека така да бъде. Иначе той настоява за институционално сътрудничество . Той ще работи за народа и ще работи за народа и т.н. Ще го чуем в някаква вариация по Борисовски. Предполагам, че ще завършим седмицата с големи и тежки коментарни предавания за това, защо започна война между институциите. Това сме го гледали вече, пак ще го слушаме. Ще гледаме едни и същи хора по телевизионните екрани, те ще казват едни и същи неща според това дали са от Монтеки или Капулети. Тоест, ако не беше скучно, щеше да е само тъжно, коментира още Бабикян.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 13492 |04.02.2020 Албена Белянова пред Фрог: Новият шеф на хазарта прикри злоупотреби и тормоз в АДФИ . 4| 20190 |04.02.2020 Осман Октай пред Фрог: Това е възможност да защитим страната от милиционерско-прокурорската диктатура . 8| 12054 |04.02.2020 Адв. Михаил Екимджиев пред Фрог: Правителството ще реагира срещу Радев чрез прокуратурата . 24| 57200 |04.02.2020 Методи Андреев пред Фрог: Думите на Радев са свързани с тези на Херо Мустафа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads