Реклама / Ads
45| 7662 |27.07.2020 НОВИНИ

Арман Бабикян: Изчезна страхът у хората. Гражданите видяха, че могат да отстояват правата си

.
Арман Бабикян
Въпреки, че протестът не постигна официално публикуваните си цели, за изминалите 18 дни се промениха много неща. Изчезна страхът у хората. Гражданите видяха, че могат да отстояват правата си.
 

Това коментира пред БНР Арман Бабикян, пиар специалист и един от най-активните лица на протестите.

 

Освен на нивото на психиката и пасивността, постижение се отчита и по отношение на гражданското възприятие на законността, демокрацията и свободата (на словото). Гражданите осъзнаха, че тези ценности нямат  ляв и десен прочит, а имат връзка с устройството и устоите на страната.

 

По улиците и площадите излизат хора с най-различни политически виждания, "те успяха за момент да стъпчат своите лични разбирания в името на това, да се изправят темелите на демокрацията.

 

Идват много млади хора, учещи в чужбина и в България. Те сякаш преживяват своя малък 10 ноември. На протеста те осъзнават, че властна произтича от гражданите, а не обратното.

 

Младите хора искат живота си, искат мечтите си, настояват за възможността да живеят в България без да се срамуват.

 

След 4 министерски промени никой няма намерение да се успокои. За толкова години всички разбраха, че правителството – това е Бойко Борисов, допълни Бабикян.

 

Досега са сменени повече от 30 министри, нищо няма да се промени и сега. Това е еднолична власт на Бойко Борисов. Останалите прислужват или си угаждат – според позициите си.

 

На въпроса какво предстои, Бабикян отговори образно:

Когато някой е включил котлона на 4, предлагаме да не чакаме. Предлагаме да дръпнем ръката, а после ще преценим тази ръка ще рисува ли, ще пише стихове или пък ще смята задачи. Това е талантлива ръка - ръката на България, и със сигурност трябва да се отдалечи от котлона.

 

По мнението му още ще ставаме свидетели на гражданското неподчинение, което има най-разнообразни форми и проявления. Стачките са прерогатив на синдикатите, но очаква рано или късно и те да застанат на страната на гражданите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 7546 |23.07.2020 Арман Бабикян: Борисов смени квотата на ДПС с квота на ДПС . 14| 12254 |21.07.2020 Бенатова: Плакатите за Пеевски изчезнаха от протеста. Ако Борисов не е разбрал, червената точка е на челото му . 38| 8861 |18.07.2020 Арман Бабикян: Виждам опитите да разбият протеста. Няма да стане! . 67| 15988 |17.07.2020 Арман Бабикян: Ако държат с кръв да загубят властта, има такава възможност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads