Реклама / Ads
0| 4385 |15.08.2019 НОВИНИ

Артекс: Очакваме ВАС окончателно да потвърди законността на „Златен Век“

.
„Златен Век“
Като едни от най-големите строителни компании в страната искаме да заявим, че и „АРТЕКС“ разчита на безпристрастността и върховенството на закона и очакваме ВАС окончателно да потвърди законността на сграда „Златен Век“, което ще бъде един пример за законността и стабилността, която да насърчи родните и чуждестранните инвестиции в България.
 

Това се казва в становище на строителната компания "Артекс" изпратено до медиите във връзка с обявата от страна на ДНСК, че са обжалвали решението на съда за "Златен век". Ето какво още заявяват от компанията:

 

На 30 юли 2019 година Софийският административен съд потвърди валидността на Разрешението за строеж на многофункционалната сграда „Златен Век“ и отмени Заповедта за спирането на строежа, която ДНСК бе издала. Правното становище на двамата доайени на административното право у нас – проф. Дончо Хрусанов, проф. Димитър Костов, както и правните становища на светилата в гражданско-правните науки - проф. Иван Русчев, проф. Огнян Герджиков, проф. Иван Тодоров и Явор Зартов недвусмислено подкрепят това законно решение. Въпреки това, днес от Дирекцията за национален строителен контрол са внесли възражение срещу Решението на съда.

 

„АРТЕКС“ продължава да подкрепя усилията на правителството да се спазва законността и очакваше горепосоченото решение на съда да е един добър пример за тези усилия. В една правова държава Законът следва да се изпълнява от всички нейни субекти, т.е. очаквахме ДНСК да се съобрази с решението на съда и да не обжалва едно толкова явно и недвусмислено от правна гледна точка решение.

 

Премиерът Борисов също неведнъж е изразявал вярата си в правораздавателните органи, а наскоро декларира и подкрепата си за строителите в България:  „Защото сме убедени, че само частният бизнес, инициативата, всички тези хора, от техният труд и конкуренция, може държавата да върви напред“ – заяви премиерът Борисов на 2 август 2019.  Бизнес проектът „Златен Век“ се равнява на 0,2% от брутния продукт на страната ни и има своя малък, но важен принос за запазването на добрите показатели на нашата икономика.

 

Действията на ДНСК са един нагледен пример как някои държавни институции работят против интересите на икономиката и гражданите на България, и с това ще създадат допълнителни загуби не само за АРТЕКС но и за множество взаимосвързани фирми. Мащабният и иновативен за страната ни проект осигурява работните места на над 2000 служители и граждани на Република България. Техните работни места и заплати са пряко и косвено свързани със строителството на сградата „Златен Век“.

 

В тази връзка искаме отново да изразим вярата си във върховенството на закона и да заявим, че всички документи и разрешителни, касаещи строежа на сграда „Златен век“ са изрядни и валидни.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 14019 |26.07.2019 Румен Леонидов: Националното ни семе е окончателно и целокупно мухлясало, ако позволим Гешев да оглави прокуратурата . 0| 3815 |04.07.2019 Решават окончателно за пушенето на наргиле на закрито . 1| 4054 |06.06.2019 Чешка звезда на Рома: Не знам какво да очакваме от България . 2| 3660 |20.05.2019 Радев към Маас: Очакваме помощ за модернизация на армията ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads