Реклама / Ads
16| 5996 |09.10.2013 НОВИНИ

Асен Генов и Кънчо Стойчев в спор за розите по паважа

.
Асен Генов
Ако се отстрани Пеевски като депутат ще започнат ли да растат рози по паветата, попита социологът, според когото в момента има тежка загуба на време в протести.
 

Неприятен е случаят с Пеевски, безспорно, коментира по НТВ социологът Кънчо Стойчев. Решението на КС той не коментира, но каза, че съдът не бива да бъде поставян под натиск, а политиците, които решават устройството на държавата.

Създава се една изкуствена среда заради обществена панацея - ако се отстрани Пеевски като депутат ще започнат да растат рози по паветата, иронизира Стойчев и добави, че това е обществена панацея. Когато един човек е сатанизиран, той трябва да се оттегли от политиката, препоръча той.

Пеевски е символ, опонира блогърът и протестиращ Асен Генов. В този смисъл назначаването му е въпрос, важен за катарзиса на нашето общество. Отговорът на този въпрос разкрива цялата порочна схема, обясни той. Пеевски лансира две тези - аз съм успял сам, аз съм млад. Това не е важно, отсече Генов. Важно е, че законът за ДАНС беше прекроен на тъмно, което показва предварителен сценарий. Местан, Станишев и Орешарски трябва да отговорят на този въпрос, призова той.

Тежка загуба на време, констатира Стойчев. Оставка стана един наратив, но това ли ни е най-важният проблем, попита той. Защо не се разберете за образованието, попита още той.

За да решаваме проблемите - шуробаджанащина, пробити медии и правосъдие и икономика, трябва да задаваме и въпроси за първия милион, вметна Радан кънев от Реформаторския блок.

Първите милиони на всеки един от олигарсите е важен въпрос, съгласи се Генов. Трите искания на протестиращите - незабавна оставка, предсрочни избори и операция чисти ръце - са много важни, добави той.

Прекомерното фокусиране на обществото върху персонален проблем няма да му помогне, обобщи Кънчо Стойчев. Но как да постъпим, ако един човек е избран за депутат, попита той и каза, че този избор, както и много други, не му харесват, но няма друг изход.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 6715 |30.09.2013 Асен Агов: Десницата върви правилно по пътя на Реформаторския блок . 8| 6577 |26.09.2013 Асен Генов: ГЕРБ и реформаторите са добре дошли на протестите, но... . 23| 5270 |22.09.2013 Орешарски съгласен с Първанов, нямало дългосрочна визия . 12| 4949 |20.09.2013 Красен Станчев: Партийното говорене гони чуждите инвеститори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads