Реклама / Ads
7| 8217 |24.07.2019 НОВИНИ

Асен Генов: Мутрите се усетиха, че са изпуснали АйТи сектора и сега се опитват да го овладеят

.
Асен Генов
Какви могат да бъдат целите, може да кажат разследващите. Видимата част е следната - една фирма бе ликвидирана в рамките на половин час. Отидоха едни момчета без качулки, пакетираха компютрите и ги изнесоха. С това бизнесът свършва. Нека да се провери кои са конкурентни на фирмата и имат ли връзка с бившата ДС. Това каза блогърът Асан Генов пред Люба Кулезич по Евроком.
 

Говорих с експерти. Част от тях направиха софтуерен анализ на фаловете. Те не са източени с класическа хакерска атака. Мнението е, че тези файлове са нерегламентирано копирани на друг компютър и тогава са изтекли. Дали се обяснение дали тези файлове са били на компютър извън системата на НАП и дали са били на служебен и личен компютър. Фирмата край-спря да съществува.

Какво нови ни казват с това, че свързват Борисов, Цацаров и Пеевски. Интересно е дали ще има обществени поръчки в сферата на електронното правителство. Ако фирмата е конкуренция на други фирми в бранша, тогава отстраняването  й става все по-очевиден акт. В публичното пространство липсва експертно говорене.

 

Казват, че база данни са вървели на пазара от зората на демокрацията. Мутрите се усетиха, че с изпуснали АйТи сектора и сега се опитват да го овладеят.  Една разпознаваема фирма в АйТи сектора вече е токсична.  Когато един прокурор посочва политически опоненти и раздава присъди от тв екрана, изнасяйки факти от разследването, това е недопустимо. Всеки от АйТи сектора ще каже че не може да се докаже пряко извършителство за това че нещо има на някой компютър. Какво става с интересите на фирмите, с които атакуваната фирма работи?  

 Дразни, че се налага едно разбиране от отговорни лица, които свеждат до проблема ,че жена ти ще разбере ,че имаш тайна сметка някъде. Застрашен е бизнесът на хората. Има изтекла много информация, включително и кредитна. Може  да се появи нелегитимна продажба на имущества. Гешев говори на езика на „Телеграф“ и „Монитор“. Гешев говори на езика на Вишински /прокурор на СССР по времето на Сталин/. Г-н Данаил Кирилов е казал нещо, в смисъл, че той би номинирал, само ако има гражданска кандидатура. Г-н Борисов също има видима склонност да се разграничи от Пеевски. Нека да направи така, че правосъдният министър издигне кандидатура за главен прокурор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 8291 |24.07.2019 Асен Йорданов: Гешев е по-голям вълшебник от Кристиян, щом може да прави внушения . 4| 3962 |23.07.2019 Осем европейски страни създават механизъм за разпределяне на спасени в Средиземно море мигранти . 3| 4503 |23.07.2019 Д-р Александра Митева: Вирусът на африканската чума по свинете не е опасен за хората. . 0| 4372 |20.07.2019 Извадиха 6 варела с опасен химикал от река Марица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads