Реклама / Ads
15| 7335 |23.08.2013 НОВИНИ

Асен Василев към Румен Петков: Помогнете срещу енергийната мафия

.
Асен Василев Източник: Булфото
Проектът за "София Тех парк" е заложен още преди 4 години, но до преди 1 година не е имало кандидат за изпълнението му. Затова проектът е започнал да се развива чак сега. 4 години нищо не е било направено заради непрофесионализъм и липса на фокус.
 

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия Асен Василев – бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в служебното правителство. Василев наблегна, че паркът ще се финансира с Европейски пари и те трябва да бъдат усвоени до 2015.

 

„Влизайки в този проект, той беше рисков. Затова се взе решение да се направи инжинеринг и да бъде една поръчка. Проектът е ясно планиран с конкретни парични потоци, които ще влезнат. Това не е сума, която сме си измислили. Затова се случи в края на мандата. Заложени са 7 милиона, за да може да започне строителството. Тези пари са с план как ще се изхарчат. В Техно парка основното нещо е да се случват дейности, които да подпомогнат ИТ индустрията“, каза Василев. Бившият министър подчерта, че ИТ индустрията в България се развива изключително успешно.

 

„Преди години заплатата е била 500 лева, сега средната заплата в България е 3000 лева. Цялата индустрия се беше отдръпнала от проекта.“

 

Директно в студиото на Нова телевизия се включи и бившият вътрешен министър Румен Петков, който остро разкритикува Асен Василев и заложените 7 милиона.

 

„Това, което правителството направи, е да заложи 7 милиона, които правителството на Орешарски трябва да плати. Служебното правителство сви всички срокове за обществени поръчки.“

 

В отговор на обвиненията Асен Василев каза, че енергийната мафия в България е изключително силна и помоли Румен Петков да помогне в този вид борба, а не да говори за неща, които не разбира.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 5538 |22.08.2013 Румен Петков иска БСП да се върне на територията на морала ? . 129| 20221 |17.08.2013 Екстрасенс: Мая Манолова е извънземна, ще стане президент . 2| 5032 |13.08.2013 Национално движение „България си ти!“ почита първото официално отбелязване на Деня на спасението . 22| 6061 |12.08.2013 Румен Петков иска извънредно заседание в НС за БНБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads