Реклама / Ads
11| 9981 |21.08.2012 НОВИНИ

Ашим Асан позна авера на атентатора, бил от Гоце Делчев

.
Ашим Асан пред микрофоните...
Скандално известният Ашим Асан поискал сделка с прокуратурата, за да разкаже подробности за помощника на бургаския атентатор. Той твърди, че е разпознал мъжа, когото полицията издирва като помагач на камикадзето от Бургас. Издирваният мъж е българин, бил свързан с хора, които проповядват радикален ислям, твърди Асан.
 
Ашим Асан твърди, че е работил с издирвания мъж, на който лицето бе публикувано в медиите, в продължение на пет години. Разпознал снимката от вестниците.

„Погледнах първа страница и викам - А, помагач! Само че малко с брада беше, понеже винаги ходеше гладко избръснат, не ходеше тогава с брада... И го познах, викам - чакай да не греша, погледнах, погледнах до неделя и си викам - той си е", обяснява Асан, съобщи бТВ.

Ашим Асан не помнел името на мъжа, въпреки, че контактувал с него 5 години, но твърди, че е помак от района на Гоце Делчев. Работата му била свързана с проповядване на радикален ислям и финансирал училища в Родопите.

„Те купуват училища, те строят джамии. Повече те движеха нещата, местните хора -българомохамедани, роми, турци, без значение... Те отговаряха в определени секции и движеха паричния поток", допълва още свидетелят.

Той обещал да разкаже сензационни подробности, ако се преразгледа присъдата му.

Ашим Асан е един от лидерите на ромския квартал „Столипиново". Навръх Рамазан Байрам през септември 2011 г. председателят на мюфтийското настоятелство в Пловдив Ашим Асан се забърка в пореден скандал. Срещу него и сина му Фаик е образувано бързо полицейско производство за побой над белгийски турист пред смаяния поглед на жена му. Инцидентът е станал снощи към 20.30 часа, когато чужденецът, придружаван от съпругата му, влязъл за молитва в Джумая джамия.

Асан неведнъж е бил център на скандали, преди всичко свързани с вакъфските имоти в Пловдив. Има собствена фондация. Известен е и с това, че когато е влизал в Пловдивския съд скандирал: „Да живей България!”.

С проверката на твърденията на Ашим Асан се е заела ДАНС.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 8424 |20.08.2012 Разпознаха помагача на камикадзето: помак от Родопите . 32| 8485 |01.08.2012 Стотици, познавали терориста, накисват и свои познати на МВР . 21| 6222 |31.07.2012 Д. Добрев: Туроператорите да се учат да разпознават терористи . 17| 7797 |24.07.2012 Да жертваш живота си, за да спасиш непознат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads